2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Megújult utakon autózhatnak ebben a keleti határszélen fekvő városban
Fotók: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.

Megújult utakon autózhatnak ebben a keleti határszélen fekvő városban

magyarepitok.hu

2022.07.18. 10:26 - Bíró Beáta

A Hajdú-Bihar megyei településen színvonalasabb lett a közlekedés.

Hirdetés

Több útszakasz is megújult Komádiban a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. Az útcsatlakozások és csomópontok kiépítésének és a burkolatfelújításoknak köszönhetően biztonságosabban lehet közlekedni a Kelet-magyarországi városban. 

A NIF Zrt. feladata a 4219. jelű és a 4222. jelű összekötőút csomópontjának átépítése volt, a hozzá csatlakozó útszakaszok felújításával és megerősítésével. A munkák 2022. március 1-én indultak el.

 

Fotók: NIF Zrt. 

 

A beavatkozásra a 4219. j. összekötő úton a 17. kilométer szelvény után 1,6 kilométer hosszon került sor, nem érintve a Kendergyári Sebes-Körös folyó híd pályaszerkezetét. A csomópont környezetében 4 külterületi útcsatlakozás is épült.

A kivitelezést a D-Profil Kft. végezte nettó 286 millió forint értékben.

 

 

A Magyar Közút Nzrt. a 4219-es jelű Furta-Gyula összekötő úton összesen 4,873 kilométernyi szakaszt újított meg. A szükséges helyeken több réteg aszfalt beépítésével erősítették meg a burkolatot, javították, szintbe hozták a burkolatszéleket, a padkát feltöltötték. Az itt található mezőgazdasági lejárók stabilizálását is elvégezték a szakemberek.

Ezen munkákat külső szakvállalkozás, a D-Profil Kft. végezte, míg a tartós burkolati jelek felfestését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bonyolította le. A munkák április közepén indultak el, mely során több mint 7600 tonna aszfaltot építettek be.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Magyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításKomádiD-Profil Kft.

Hírlevél

Hirdetés