2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Útépítés Budafokon: ősszel indulhatnak a munkák, az előkészületek már elkezdődtek
Grafikák: BKK

Útépítés Budafokon: ősszel indulhatnak a munkák, az előkészületek már elkezdődtek

BKK

2022.07.15. 15:50 - Kalácska-Nagy Nóra

Az STR Mély- és Magasépítő Kft. körforgalmat létesít, emellett átépíti a kerékpárutat is.

Hirdetés

Jövő nyártól gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a XXII. kerületben élők, ugyanis Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik ősszel a BKK Budapesti Közlekedési Központ beruházásában – ismertette a társaság közleményében.

A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a BKK és az STR Mély- és Magasépítő Kft. 2022. július 15-én megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint. A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be.

Grafikák: BKK

A gyalogosan közlekedők számára is változást hoz a fejlesztés

A BKK körforgalmat létesít a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépíti az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

Ezért jelentősen megváltozik a XXII. kerületi Tóth József utca–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utcai csomópont forgalmi rendje és kialakítása.

A munkák során a BKK a többi között:

  • a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítja a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesít, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását;
  • átépíti a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést;
  • felújítja a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakít ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz;
  • korszerűsíti a közvilágítást;
  • elvégzi a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását;
  • több mint 20 fát telepít és 880 cserjét ültet el.
ÚtépítésStrabagBKKBudafokBudapestútfelújításkerékpárútkörforgalom

Hírlevél

Hirdetés