2024.03.29, Péntek
Útfelújítás Hatvan és Salgótarján között: ezeket a munkákat végzik a 21-es úton
Fotó: hatvanihirlap.hu

Útfelújítás Hatvan és Salgótarján között: ezeket a munkákat végzik a 21-es úton

NIF Zrt., hatvanihirlap.hu

2022.07.21. 07:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Nyár végéig elkészülhet a jelzőlámpák telepítésével a HE-DO Kft.

Hirdetés

Heves és Nógrád megyét is érinti a 21. számú főút továbbfejlesztése. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló projekt keretében nemcsak Hatvan és Salgótarján között újítják fel a burkolatot a meglévő kopóréteg marásával és új aszfaltréteg beépítésével, hanem

az M3 autópálya - 21. sz. főút csomópont két főúti alcsomópontjának jelzőlámpás csomóponttá történő átépítését is elvégzik, és egységes forgalomtechnikai jelzésrendszert valósítanak meg.

A kivitelezési feladatokat a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. látja el.

Összesen majdnem 13 kilométer hosszon marják a meglévő kopóréteget

A hatvanihirlap.hu július 14-i információi szerint jelzőlámpákat telepítenek az M3-as autópálya és a 21-es számú főút két főúti alcsomópontjában. A tartószerkezetek alapozása már megtörtént és a lehorgonyzó szerkezet is elkészült, július elejével pedig a tartószerkezetek telepítése is megkezdődött.

Jelenleg kábelárokásási munkálatokat végeznek a területen, a tervek szerint pedig nyár végéig elkészülhet a jelzőlámpák telepítése. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbak lesznek a csomópontok, ugyanis a jelenlegi jelzőtáblák helyett jelzőlámpás irányítást alakítanak ki.

A jelzőlámpák kihelyezésén túl a 21-es számú főút burkolatfelújításán is dolgoznak, az 1-es és az 52-es kilométer között. Összesen majdnem 13 kilométer hosszon marják a meglévő kopóréteget.

Ezek a szakaszok új aszfaltréteget kapnak. Ez a munka

  • Pásztót, Szurdokpüspökit, Mátraszőlőst és Mátraverebélyt,
  • Heves megyében pedig Hatvant, Lőrincit és Apcot érinti.

A HE-DO szakemberei tavasz óta dolgoznak a beruházáson, már elvégezték a burkolatfelújítási munkákat, most a forgalomtechnikai jelzőrendszer kialakítása történik.

A tervek szerint a munkálatok 2023 nyarán fejeződnek be.

ÚtépítésHE-DONemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)21-es főútútfelújításHatvanSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés