2024.03.29, Péntek
Zirc és Mór között korszerűsítik az összekötő utat
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Zirc és Mór között korszerűsítik az összekötő utat

vehir.hu, magyarepitok.hu

2022.07.25. 07:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A 2635 méter hosszú szakasz megújításával a STRABAG Általános Építő Kft.-t bízták meg.

Hirdetés

Megújul a 8216-os jelű Zirc-Mór összekötő út több mint 2,6 kilométeres szakasza – adta hírül a vehir.hu. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg a projektet bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével a Bakony fővárosa és a Fejér megyei település között.

A 8216-os jelű út 0+015 és 2+650 kilométerszelvények közötti, 2635 méter hosszú szakasz megújításával a STRABAG Általános Építő Kft.-t bízták meg – áll a közbeszerzési értesítőben.

A kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak

  • a meglévő burkolat profilmarásáról,
  • lokális mélymarásokról,
  • valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről.

Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala – olvasható a vehir.hu cikkében.

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.ZircMórútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés