2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Ilyen lett Debrecen ma átadott modern tanulóközpontja - fotók
Fotók: MTI

Ilyen lett Debrecen ma átadott modern tanulóközpontja - fotók

magyarepitok.hu, MTI

2021.11.05. 13:56 - Hegedűs Gergely

A Dryvit Profi Kft. kivitelezésében több mint 4000 négyzetméteres, multifunkciós oktatási épület jött létre az egyetemen.

Hirdetés

Pénteken átadták a Debreceni Egyetem beruházásban épült multifunkciós tanulóközpontot. A Learning Center a korábbi közbeszerzési adatok szerint a Dryvit Profi Kft. kivitelezésében nettó 3,4 milliárd forintból épült meg. A több mint 4000 négyzetméteres, multifunkciós oktatási épületet az Egyetem téri campus területén hozták létre. 

Fotók: MTI

Az MTI korábbi híre szerint az új épület az egyetem több mint 6300 külföldi hallgatójának oktatási körülményeit javítva növeli az intézmény versenyképességét a nemzetközi oktatási piacon.

A Learning Center többek közt a hallgatók felkészülését támogatja, miután térfalakkal elválasztott közösségi tanulóhelyiségekkel jött létre. Ugyanakkor elszeparált konzultációs tereket, oktatótermeket, valamint imateremet is kialakítottak, továbbá egy az emeleti szintről is megközelíthető 256 fős előadó termet.

A központban irodákat és kiszolgáló tereket is építettek, köztük egyetemi ajándék- és könyvesboltot is. A földszinten a központi aula és a közösségi terek kaptak helyet. A bejáratok előtt pihenőkertek várják majd az egyetemistákat.

Galéria

Mi épül?oktatási beruházásiskolaépítésDebrecenDryvit Profi Kft.

Hírlevél

Hirdetés