2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Biztonságosabb lesz ez az egri csomópont - már zajlik a felújítás
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Biztonságosabb lesz ez az egri csomópont - már zajlik a felújítás

magyarepitok.hu, nif.hu

2022.08.05. 13:00 - Bíró Beáta

Emiatt a Várállomásnál, a Zoltay István utcában módosult a forgalmi rend.

Hirdetés

Már zajlik a jelenlegi, balesetveszélyes csomópont felújítása, amely mintegy 360 méter hosszon épül át a HE-DO Kft. kivitelezésében.

A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környékén összesen hat helyszínen építenek gyalogátkelőhelyet: a Vécseyvölgy u. – Gárdonyi Géza u. – Zoltay István u. csomópontjában négyet, a Vécsey Sándor u. – Dézsmaház utca kereszteződésében kettőt. A kivitelezési munkálatok augusztus elsején kezdődtek és ebben az ütemben előreláthatólag 2 hétig tartanak.

 

Forrás: NIF Zrt. 

 

A közbeszerzési értesítőben korábban megjelent hirdetmény szerint a beruházásban

  • - a Gárdonyi és a Zoltay utcát kiszélesítik, szegélysort építenek, illetve szintbeni jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.
  • - Korszerűsítik a Tetemvár és a Vécseyvölgy utcát. A tervek szerint az átalakítás után a Dézsmaház utca és a Vécsey utca egy új útkapcsolattal fog csatlakozni a Vécseyvölgy utcához. A Vécsey utca útkapcsolata 5 férőhelyes parkolóvá épül át. 
  • - Korszerűsítik a járdákat: a tervezett fejlesztés keretein belül a meglévő gyalogjárdák nyomvonala és geometriája is módosul. Kijelölt gyalogátkelőhelyek, valamint taktilis burkolati elemek- és burkolati sávok kialakítása szükséges a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésének biztosítása miatt.
  • - Átépítik a vasúti átjárót az Eger - Putnok vasútvonal Eger - Felnémet állomásköz 44+53,82 vasúti szelvényében. Korszerűsítik a meglévő két darab gyalogos átjárót, illetve fejlesztik a biztosítóberendezéseket.

A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

 

A felújítás miatt változott a forgalmi rend 

Az átépítés során a Várállomásnál a következőképpen módosult a forgalom: a mostani változás főként a Zoltay utcát érinti, amelynek egyirányú forgalmi irányát megfordítják, így a behajtás a Donát utca felől lesz lehetséges. A Zoltay utca megközelíthetőségére előjelző iránytáblákat helyeznek ki a Tetemvár, Vécsey Sándor, Gárdonyi Géza és Vécseyvölgy utcákon. A Vécseyvölgy utcán továbbra is marad a korábban kialakított kétoldali útszűkület, a kétirányú forgalom biztosításával.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)HE-DOEgerútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés