2024.03.29, Péntek
Egyik északi hegységünket átszelő út kap felújítást
illusztráció

Egyik északi hegységünket átszelő út kap felújítást

magyarepitok.hu

2022.08.24. 07:56 - Hegedűs Gergely

Az összesen 18,6 kilométer hosszú 2508-as több más szakasza is kapott, illetve kap fejlesztést, a Colas most Csernely térségében dolgozik.

Hirdetés

Már zajlanak a munkálatok az Ózd - Szilvásvárad összekötő út Csernely közeli szakaszán – derül ki a boon.hu híréből. A 2508-as jelű közúton a 10+230-as és 11+529-es kilométerszelvények közötti szakaszt a Colas Út Építőipari Zrt. újítja fel a közbeszerzési adatok szerint.

A 2508-as jelű út a Bükk északnyugati szomszédságában fekvő Upponyi-hegységet átszelve köti össze Ózdot és Szilvásváradot - Farkaslyuk, Csernely és Bükkmogyorósd településeket is érintve. Az összesen 18,6 kilométer hosszú 2508-as több más szakasza is kapott, illetve kap fejlesztést a korábbi közbeszerzési tartalmak alapján.


A szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet cserélik

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. most szóban forgó beruházása a tervek alapján mintegy két hónap alatt fejeződik be. A rekonstrukció során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről.

Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik a KRESZ-táblákat és új, tartós burkolati jeleket festenek fel, valamint megújul két érintett buszmegálló 15-15 méter hosszúságú peronokkal, 2,5 méter széles buszöblökkel. "A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala" – idézte a közútkezelő tájékoztatását a borsodi lap.

ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.ÓzdSzilvásváradCsernelyColas

Hírlevél

Hirdetés