2024.04.18, Csütörtök
Felkerült az aszfalt kopóréteg Sümeg új körforgalmának útburkolatára

Felkerült az aszfalt kopóréteg Sümeg új körforgalmának útburkolatára

magyarepitok.hu

2022.08.02. 14:30 - Bíró Beáta

A műveletet július végén hajtották végre, a munka ütemterv szerint halad, hamarosan a végéhez ér a kivitelezés.

Hirdetés

Az útburkolat legfelső rétegét is beépítették Sümeg újonnan épülő körforgalmában. A munkálatokat július 23-24-én végezték el, emiatt a 84. sz. főutat lezárták, a forgalmat a városon keresztül terelték.

A Tóth Tivadar és Fehérkő utcák kereszteződésénél tavasszal kezdték el a munkálatokat és várhatóan szeptemberben be is fejezik – erről már korábban írtunk.

 

 

A hazai forrásból megvalósuló fejlesztést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában az Alpok Terra Kft. végzi nettó 435 millió forint értékben. Alvállalkozóként a SWIETELSKY Magyarország Kft. is részt vesz a kivitelezésben, feladata a CKT alapréteg, valamint az aszfaltburkolat beépítése. Az aszfalt kopóréteget a tervezett két hétvégi napon meg is kapta az útburkolat. A munkálatokat az sem akadályozta, hogy a nyár egyik legmelegebb hétvégéje volt. A cikket illusztráló fotók a kopóréteg beépítése előtti állapotot ábrázolják.  

 

 

A projektben a gyalogosok és kerékpárosok csomóponton történő biztonságos átvezetése érdekében a körforgalom dél-keleti ágán (84-es főút település felőli ága) egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, valamint egy kerékpáros átvezetést alakítanak ki, illetve a közvilágítást, a közműveket és a csapadékvíz-elvezetést is korszerűsítik.

 

Galéria

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.SümegNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)körforgalomútépítés

Hírlevél

Hirdetés