2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Vasútvonalat átszelő mellékúti szakasz újul meg Vas megyében
Illusztrációs fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Vasútvonalat átszelő mellékúti szakasz újul meg Vas megyében

magyarepitok.hu, wikipedia

2022.08.05. 17:00 - Kolinek Nóra

Az útfejlesztés Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, saját kivitelezésben valósul meg.

Hirdetés

Mart aszfaltos burkolatmegerősítéssel megújul a 8618-as számú Gyóró−Csepreg összekötő út 5,8 kilométeres szakasza Lócs és Csepreg között – derült ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. július végi közleményéből.

A mellékút egy közel 24 kilométer hosszú, országos közút Győr-Moson-Sopron megye és Vas megye határvidékén, mely Gyóró és Dénesfa határszélén, erdős külterületek között indul, a 8612-as útból kiágazva.

Az útvonal átszeli az 1979-ben megszüntetett Fertővidéki Helyiérdekű Vasút egykori nyomvonalát, a megszűnt Iván vasútállomás térségének déli széle közelében, majd 12,4 kilométer után lép át Vas megye Sárvári járásába, ezen belül is Simaság területére, míg a 17. kilométerénél már a Kőszegi járásba tartozó Lócs házai között húzódik Fő utca néven.

A 19. kilométerénél egy rövid szakaszon érinti Bő határszélét, majd elhalad Bő, Lócs és Bük hármashatára mellett, s onnantól már az üdülőváros határai közt folytatódik.

A mellékút a 23+350-es kilométerszelvény közelében keresztezi a GYSEV Sopron–Szombathely vasútvonalát. Az utolsó, mintegy 800 méteres szakaszára délnyugati irányba fordul, úgy is ér véget, Csepreg központjától jó 2,5 kilométerre keletre, beletorkollva a 8614-es útba.

Térkép: Google Maps

A lezárások a célforgalmat nem érintik

A tájékoztatás szerint a munkálatok várhatóan augusztus 12-ig tartanak majd. Ezalatt az érintett szakaszon munkanapokon 7 és 16 óra között teljes útzárat vezetnek be.

A lezárás ideje alatt a célforgalom, például a gazdálkodók továbbra is elérik majd területeiket, a konkrét munkavégzési helyen napközben áthajtani azonban nem lehet. A munkavégzéssel érintett szakaszon munkaidőn kívül is sebességkorlátozásra, megváltozott útviszonyokra kell számítaniuk a közlekedőknek

– hívta fel a figyelmet a közútkezelő.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Vas megyeGyőr-Moson-Sopron megyeútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés