2024.05.26, Vasárnap
Videón is megmutatjuk, hogyan nyert új vasúti hidat az M6-os autópálya

Videón is megmutatjuk, hogyan nyert új vasúti hidat az M6-os autópálya

magyarepitok.hu

2022.09.09. 08:41 - Hegedűs Gergely

A STRABAG Építő Kft. és Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma kivitelezi az M6-os autópálya zárószakaszát: Bóly és Ivándárda között 20 kilométernyi új sztráda épül. A Villány-Mohács vasútvonal átvezetésére különleges megoldásokkal jött létre egy vasúti ívhíd, amelynek felépítését videósaink is követték. A 73 méter hosszú úgynevezett Langer-híd kivitelezése közben a vasúti forgalmat – egy-egy rövid vágányzárt leszámítva - végig biztosítani kellett, az autópálya építéséhez szükséges bevágást pedig a híd elkészültét követően alakítják ki.

Hirdetés

A 20 kilométeres szakaszt több jelentős műtárgy jellemzi, korábbi cikkünkben átfogó képet kaphattak az olvasók a Villány-Mohács vasútvonalon átvezető híd, illetve a Szilvás-patak feletti völgyhíd építéséről.

A völgyhíd tervezése a FŐMTERV Zrt. nevéhez fűződik, de az érintett szakaszon további munkákkal is megbízta a céget a kivitelezést végző konzorcium, így az „M6 autópálya Bóly-Ivándárda közötti szakasz megvalósítása” projekt második, megközelítőleg 11 kilométer hosszúságú építési szakaszának kivitelezés alatti és építéstechnológiai tervezésével. Továbbá tervezői művezetést is végez a FŐMTERV útépítés, hídépítés, forgalomtechnika és vízépítés szakágakban.

ÚtépítéshídépítésStrabagDuna Aszfalt Zrt.BólyIvándárdaM6-os autópályaFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés