2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Látványos videó a Pápát Győrrel összekötő 2x2 sávos út építkezéséről
Colas/YouTube

Látványos videó a Pápát Győrrel összekötő 2x2 sávos út építkezéséről

magyarepitok.hu

2022.12.14. 15:14 - Szabó Ákos

A NIF beruházásában, a Soltút és a Duna Aszfalt generálkivitelezésével épülő útról, az előbbi alvállalkozója, a Colas készített videót.

Hirdetés

Többször is beszámoltunk már az Északnyugat-Dunántúl egyik legfontosabb projektjéről, a 2x2 sávos 83-as út építkezéséről Győr és Pápa között. A 36 kilométer hosszan épülő, új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készül el a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában:

  • a Pápa−Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont (Pápa Észak, Gyarmat), valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában.
  • A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósul meg, itt alvállalkozó a Colas-csoport .

Ez utóbbi cégcsoport tett közzé december közepén videót az építkezésről, melyben több alprojektet is bemutatnak és számokkal is alátámasztják a nagyszabású fejlesztést bemutató mozgóképeket.

 

 

ÚtépítésColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Soltút Kft.Duna Aszfalt Zrt.EuroAszfalt Kft.83-as főútútépítés

Hírlevél

Hirdetés