2024.04.14, Vasárnap
Sávbővítésre készülnek Miskolc nagy forgalmat lebonyolító Szinva-hídján
Google Streetview

Sávbővítésre készülnek Miskolc nagy forgalmat lebonyolító Szinva-hídján

magyarepitok.hu

2022.12.29. 14:00 - Szabó Ákos

A Thököly utcai Szinva-hidat egy tágabb beruházás részeként három sávos átkelőből négysávossá alakítják át.

Hirdetés

Keresi a kivitelezőt a városi önkormányzat Miskolc egyik nagy forgalmat bonyolító csomópontja, a Thököly utcai Szinva-híd (amit egyszerűbben Thököly hídnak is hívnak a megyeszékhely lakói) fejlesztésére. A projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg, a terveket az MGM Kft. készítette el.

 

A hídra kanyarodó utat is új sávval bővítik

 

A beruházással érintett terület Miskolcon

A TED-en megjelent felhívás szerint projekt során a Kiss Ernő utcát kiszélesítik és új forgalmi sávot is kap a Thököly utca és a Damjanich utca között, valamint a Thököly Imre utcai közúti híd felújítására és sávbővítése is sor kerül, az ehhez tartozó kiegészítő munkákkal együtt.

Ahhoz, hogy javuljon a közlekedők biztonsága a csomópontban a Kiss Ernő utcán mindkettő irányban autóbusz öblöt is kialakítanak.

Az igencsak leromlott állapotú híd felújítása során pedig a közúti közlekedési pályát és gyalogos járdákat is kiszélesítik: négy forgalmi sáv kialakítására alkalmas 13,5 m széles közlekedési pálya készül el (jelenleg három sávon folyik a közlekedés).

A híd környezetében a Szinva patak mederburkolását szintén felújítják. Mindemellett többek között a szükséges közműkiváltásokat is elvégzik a projekt részeként, és gyalogosjárdákat is átépítenek.

ÚtépítésMiskolccsomópontútfelújításútépítéshídfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés