2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Az M3-as csomópontja mellett újított fel összekötő utat a HE-DO
Illusztráció (magyarepitok.hu)

Az M3-as csomópontja mellett újított fel összekötő utat a HE-DO

magyarepitok.hu, he-do.hu, kozbeszerzes.hu, boon.hu

2023.01.04. 12:40 - Szabó Ákos

A Magyar Közút megbízásából Mezőkeresztes térségében javítottak a közlekedés biztonságán.

Hirdetés

Átadták a forgalomnak 2022 utolsó heteiben a 3306-os számú Vatta-Csincse-Mezőkeresztes összekötő út felújított szakaszát – derül ki a beruházó Magyar Közút Nzrt. közleményéből, amit a boon.hu-n tettek közzé. Mint írják, a projekt befejezésével nőtt a forgalombiztonság a a teljeskörűen megújult mintegy két kilométeres szakaszon. A beruházás az egész megyét érintő, 3,499 milliárd forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósuló projektsorozat része volt.

A munkálatokat a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. végezte el nettó 232 millió forint értékben. A 3306-os út közvetlenül az M3-as autópálya Mezőkeresztes/Mezőnagymihály lehajtója mellett található.

 

A beruházással érintett terület

 

Október közepén rajtolt el a munka

A tájékoztatásból kiderül: a jelzett szakaszon a cég gondoskodott

  • új aszfalt kiegyenlítőréteg, kopóréteg és stabilizált padka építéséről,
  • az út mellett lévő szikkasztó földárok tisztításáról,
  • valamint sor került a KRESZ táblák cseréjére,
  • útszélességjelző oszlopok kihelyezésére
  • és tartós burkolati jelek festésére is.

A he-do.hu-n közzétett információkból kiderül, hogy az útépítő cég szakemberei a munkaterület 2022. október 17-i átvételét követően azonnal megkezdték a munkálatokat a repedezett, egyenetlen felületű és kátyúkkal tűzdelt aszfaltmakadám úton.

A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim padkanyesést, ároktisztítást és burkolatszél-javítást végeznek, 1-1 méter szélességben. A kátyújavítás után átlagosan 3 cm vastagságú kötő- és kiegyenlítőréteg, valamint 4 cm vastag aszfaltkopóréteg kerül a teljes felületre. Befejező lépésként a kétoldali padkafeltöltést a jelzőtáblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése követi” – tájékoztatott december elején részletesebben is az akkor még zajló munkálatokról Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.MezőkeresztesCsincseM3-as autópályaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés