2024.04.19, Péntek
Júliusra várhatóan elkészül Miskolc és Felsőzsolca új kerékpárútja
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Júliusra várhatóan elkészül Miskolc és Felsőzsolca új kerékpárútja

he-do.hu, magyarepitok.hu

2023.02.10. 11:32 - Szabó Ákos

Az M30-ast is keresztező útvonal építkezésének haladásáról derültek ki részletek a kivitelező HE-DO jóvoltából.

Hirdetés

Nyáron már birtokba is vehetik a helyiek azt az 1374 méter hosszú kerékpárutat, amelyre a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyert meg – írja a kivitelező közleményében.

 

Erre fog haladni az új kerékpárút

A kerékpárút útvonalát is részletesen leírja a HE-DO: a pálya a miskolci József Attila úti áruház melletti körforgalmú jelzőlámpás csomóponttól indul, majd a meglévő nagyátmérőjű acéllemez aluljárón keresztezi az M30 autóutat, egy rövid szakaszon Felsőzsolca bekötőútja mentén halad és a Sajó-folyó gátjára épített szakasszal éri el Felsőzsolca település határát.

 

A beruházással érintett terület

„A projektet 2022. év novemberében előkészítő munkálatokkal (fakivágás, bozót és cserjeirtás, gázvezeték védelembe helyezése) megkezdtük, a további munkafolyamatok az időjárás függvényében kezdhetők. Terveink szerint február második felében megkezdődik a humuszleszedés és az átereszek építése. Ezeket követően megkezdjük a töltésépítés és a pályaszerkezet megépítését, majd a befejező munkálatok részeként a padkakészítéssel, a rézsűk humuszterítésével, a KRESZ táblák kihelyezésével és a burkolati jelek festésével lezárjuk a kivitelezési folyamatot”

– tájékoztatott a részletekről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

 

Biztonságos és fenntartható közlekedés

A vezető szakember hozzétette: Felsőzsolcáról jelentős a napi ingázó forgalom Miskolcra, az önálló kerékpárút építése a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a két város között. Emellett maga a projekt elnevezése összefoglalja is utal a céljára – derül ki szavaiból, mivel a kerékpárút a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” beruházásban készül el. Az utat 2023 júliusában adják át a forgalomnak.

ÚtépítésHE-DOkerékpárútútépítésMiskolcFelsőzsolca

Hírlevél

Hirdetés