2024.04.24, Szerda
Mád felé épül tovább a tokaji borvidék kerékpárútja

Mád felé épül tovább a tokaji borvidék kerékpárútja

magyarepitok.hu

2023.02.20. 11:11 - Hegedűs Gergely

Összesen több mint 10 kilométeren jön létre új bicikliút, a projektben egy vasúti hidat is emelnek.

Hirdetés

A TED-en közzétették a tokaji térségben épülő kerékpárút újabb ütemének a közbeszerzését. A beruházó tokaji önkormányzat a Mád és Tarcal között kiépülő bicikliutat három részprojektben építteti meg, egy vasúti hidat is megvalósítva.


Közel 20 kilométeres kör jön létre a Kopasz-hegy körül

Korábbi sajtóhírek szerint a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. 

Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el, ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.


Egy vasúti híd kivitelezése is a projekt része

A most megjelent közbeszerzés szerint az alábbi három részprojektet valósítják meg a majdani nyertesek:

  • a Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon a 0+000 és a 7+609 kilométerszelvények között kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), klasszikus kerékpárút, valamint külön projektben megvalósuló kerékpárút jön létre;
  • a Tarcal belterületén kiépülő 3 kilométeres szakaszon a 0+000 és a 3+038 kilométerszelvények között kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki;
  • a 2+920 kilométerszelvénynél nagyszelvényű hídműtárgyként egy vasúti hidat emelnek.
ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.TokajZemplénkő Kft.kerékpárútTarcalMád

Hírlevél

Hirdetés