2024.04.19, Péntek
Turisztikai célú kerékpárút vezetne át a Villányi-hegység egyik gyöngyszemén
Illusztráció: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Turisztikai célú kerékpárút vezetne át a Villányi-hegység egyik gyöngyszemén

magyarepitok.hu, TED

2023.02.24. 07:30 - Kolinek Nóra

A feladat során elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, fejlesztik a közvilágítást és új kerékpáros hidakat is építenek.

Hirdetés

Turisztikai célú kerékpárút megvalósítását tervezi a Baranya Megyei Önkormányzat által vezetett konzorcium – derült ki az uniós közbeszerzési közlöny adataiból.

A Kerékpáron Mecsektől a Tenkesig elnevezésű projektben a nyomvonalat a tervek szerint részben új kerékpárút építésével, részben meglévő közutakon, önkormányzati utakon jelölik ki. A kerékpáros útvonalhoz kapcsolódóan csapadékvíz elvezetési létesítményeket, műtárgyakat építenek, fejlesztik a közvilágítást, kerékpártámaszokat telepítenek, valamint mezőgazdasági utakat érintő korrekciók, csomóponti átépítések valósulnak meg.

A kerékpárút három szakaszra bontva valósulna meg.

  • Az első szakasz Pogány, Szőkéd, Szalánta települések közigazgatási területén halad. Szalántán kül- és belterületen közvilágítás fejlesztés valósul meg. A szakaszon épített kerékpárút becsült összes hossza 5.286 folyóméter.
  • A második szakasz Szalánta, Áta és Szőkéd települések közigazgatási területét érinti. Szalántán és Átán kerékpáros hidakat építenek. Az épített kerékpárút becsült összes hossza 4.898 folyóméter.
  • A harmadik szakasz Áta, Bisse, Kistótfalu, Vokány és Siklós közigazgatási területén halad. Átán és Bissén kerékpáros hidakat létesítenek. Az épített kerékpárút becsült összes hossza 7.709 folyóméter.

Az ajánlatokat 2023. április 6-ig várják.

ÚtépítéskerékpárútBaranyaMecsekVillánykerékpáros fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés