2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Újabb kerékpárútfejlesztés indul a határmenti zalai térségben

Újabb kerékpárútfejlesztés indul a határmenti zalai térségben

mti, magyarepitok.hu

2023.03.21. 08:01 - Hegedűs Gergely

A Zala két keréken elnevezésű TOP-program újabb elemeként csaknem 5,5 kilométer hosszan építenek vagy jelölnek ki meglévő közutakon új szakaszokat.

Hirdetés

A korábbi fejlesztések folytatásaként több mint öt kilométer hosszúságban alakítanak ki új kerékpárútszakaszokat Lentiben csaknem félmilliárd forintos beruházással - tájékoztatta Zala Vármegye Önkormányzata az MTI-t. A napokban átadták a munkaterületet, így a kivitelezőnek, a helyi LE-KO Építőipari Kft.-nek 250 nap alatt kell a munkálatokat elvégeznie.

A szlovén határ közelében fekvő zalai város fejlesztése mellett több hasonló beruházás van a térségben. Nemrég számoltunk be arról, hogy egy észak-déli irányú projektben Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között 3,1 kilométer hosszan épül aszfaltozott kerékpárút. Emellett a szlovén-magyar határ mentén a Becsehely, Letenye, Murarátka, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Dobri és Tornyiszentmiklós kerékpáros elérését biztosító újabb fejlesztés tervezési szerződését március 1-jén írták alá, ennek során 22 szakaszban 25 kilométernyi új bicikliút épül.


A 75-ös főút mentén is több szakasz létesül

A most szóban forgó fejlesztésben a Zala két keréken elnevezésű TOP-program újabb elemeként

Lentiben csaknem 5,5 kilométer hosszan építenek vagy jelölnek ki meglévő közutakon új szakaszokat a közel 468 millió forintos támogatás felhasználásával.

A projekt konzorciumi együttműködésében részt vesz Zala Vármegye Önkormányzata, a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., valamint Lenti önkormányzata.

A munkahelyek és a közszolgáltatások könnyebb elérését szolgáló beruházásban az új kerékpáros nyomvonalakat alapvetően a meglévő közutak mellett vagy azok burkolatát felhasználva alakítják ki a 75-ös főút mellett és a csatlakozó utcákban, összesen hét szakaszon. A fejlesztés csatlakozik a korábban Lenti északi, nyugati és déli részén kiépült bicikliutakhoz, valamint a belvárosi kerékpárúthoz.   

ÚtépítésLE-KO Építőipari Kft.kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Lentiépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés