2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Átfogó közútfejlesztéssel javul Pécs közlekedése
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Átfogó közútfejlesztéssel javul Pécs közlekedése

MTI

2023.06.13. 15:29 - Bíró Beáta

A baranyai vármegyeszékhely két sűrűn lakott városrésze között az iskolai szünet elején kezdik a munkálatokat.

Hirdetés

Nagyszabású fejlesztéssel lép szintet Pécs városa. Az év végéig út- és járdafelújítást végeznek, csomópontokat építenek át és kerékpárutat létesítenek egy a pécsi belvárost és a panelházas Kertvárost összekötő szakaszon - tájékoztatta a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) két külön pályázaton nyert el összesen 1,475 milliárd forintot a - pécsi belváros és Kertváros között közlekedőket, illetve a szakaszon elhelyezkedő ipari körzetet kiszolgáló - Megyeri út és a Verseny utca fejlesztésére.

A beruházások eredményeként az adott szakaszon megújul az úttest, illetve új járda és kerékpárút is létesül, emellett kezelik a területek vízelvezetési problémáit, parkolót építenek át, továbbá növelik a jelenleg szűk keresztmetszetű csomópontok áteresztőképességét, valamint új lámpás csomópontokat is építenek.

A pecs.hu oldalon található információk szerint többek között fejlesztik a Megyeri út mentén meglévő közutat, kerékpárutat építenek és jelölnek ki a Megyeri út, Verseny utca nyomvonalon 2,1 kilométeren, javítják a kerékpáros és gyalogos közlekedés biztonságát. A fejlesztés összesen 300 m ipari utat érint.

4,5 kilométernyi kerékpárút létesítését kezdik el a Nevelési Központ és a Belváros között is, valamint biztosított lesz a Tüskésréti tó kerékpáros elérhetősége. Fejlesztik a meglévő közúti csomópontokat a kerékpárosok nagyobb biztonsága érdekében, valamint korszerűsítik az Aidinger – Maléter csomópontot is.

A projekt célja továbbá az aknák szintbeemelése, a csapadékvíz elvezetésének fejlesztése, díszburkolatok javítása is.

ÚtépítésPécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közlekedésfejlesztésútfelújításkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés