2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Végéhez közeleg a Győrt Pápával összekötő 83-as főút kivitelezése

Végéhez közeleg a Győrt Pápával összekötő 83-as főút kivitelezése

magyarepitok.hu

2023.06.20. 10:05 - Kolinek Nóra

A befejező munkálatokat végzik a Duna Aszfalt és a Soltút generálkivitelezésében kétszer kétsávossá bővülő főúton.

Hirdetés

Folyamatosan nyomon követjük a Győrt Pápával összekötő 83-as főút építkezését. A 36 kilométer hosszan épülő, 2x2 sávos új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készül el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában:

  • a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában.
  • A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósul meg, alvállalkozóként a Colas-csoport dolgozik.

Az időjárási körülmények nehezítik a kivitelezést

A kivitelezés jelenlegi állásáról Szabó Péter, a Duna Aszfalt projektvezetője adott tájékoztatást lapunk részére.

„Május végén több mint 80 százalékos volt a Pápa−Tét-dél szakasz készültsége. Jelenleg az aszfalt kopóréteg építése, a hidak befejezőmunkái, a szalagkorlát és a vadvédő kerítés építése, a burkolt elválasztósáv és a vízvezető szegélyek aszfaltozása zajlik.”

A szakember kiemelte: „Az extrém csapadékos időjárás rendkívül nehezíti a munkát, a rézsűfelületek esőkárosodásainak folyamatos javítására van szükség, amit kopórétegről, szalagkorláttól akadályozva nehéz kivitelezni. Esős időben az aszfaltozási munkákat sem lehet elvégezni.”

A fenti munkafolyamatok befejezésén túl a burkolati jelek festése, a táblák kihelyezése, az üzemi hírközlés rendszertechnikai elemeinek kihelyezése (meteorológia állomás, forgalomfigyelő kamera), a füvesítés van még hátra.

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.GyőrPápa83-as főútSoltút Kft.ColasEuroAszfalt Kft.

Hírlevél

Hirdetés