2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Közel 10 kilométeres útszakaszt tett rendbe a Colas Szerencs térségében
Illusztráció - magyarepitok.hu

Közel 10 kilométeres útszakaszt tett rendbe a Colas Szerencs térségében

mti

2023.07.14. 07:40 - Hegedűs Gergely

A kivitelezés alatt 9500 tonna aszfaltot építettek be, 1700 folyóméter kiemelt szegélyt építettek, és 2500 négyzetméteren cserélték ki a teljes pályaszerkezetet.

Hirdetés

Ondon július 13-án átadták a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program keretében megújult Szerencs-Ond-Rátka-Tállya összekötő utat. A helyi összefogással és a magyar kormány 1 milliárd 80 millió forintos támogatásával felújított útszakasz munkálatait a Colas Zrt. kivitelezte.

A kétsávos Szerencs-Tállya összekötő út 8,6 kilométeren újult meg a Magyar Közút Nzrt. beruházásában. Az útszakasz forgalma közepes terheltségű, a kivitelezés alatt 9500 tonna aszfaltot építettek be, 1700 folyóméter kiemelt szegélyt építettek, 2500 négyzetméteren cserélték ki a teljes pályaszerkezetet és 4200 tonna zúzottkövet építettek be.

Az eseményen többek közt Bartók Szabolcs, a Colas Zrt. területi igazgatója, Nyiri Tibor, Szerencs független polgármestere, Latorcai Csaba, a Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is részt vett.

Latorcai Csaba emlékeztetett, a kormány 2020-ban hirdette meg a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot, 150 milliárd forintnyi keretösszeggel. Hozzátette, a kabinet folytatni fogja a közösségi szolgáltatások fejlesztését, a közutak felújítását, a kerékpárutak építését, az iskolák fejlesztését és a Tokaj-Zemplén programot is. Tarr Levente elmondta, 2022-ben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 140 kilométer utat újítottak fel 16,7 milliárd forintból, melynek nyolcvan százaléka tisztán hazai forrás volt.

ÚtépítésSzerencsColasMagyar Közút Nonprofit Zrt.Tállyaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés