2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Új körforgalommal növelték az iskolások biztonságát a Zsámbéki-medence legnépesebb településén
Fotó: MTI

Új körforgalommal növelték az iskolások biztonságát a Zsámbéki-medence legnépesebb településén

mti

2023.07.27. 14:49 - Hegedűs Gergely

Az átalakítás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé.

Hirdetés

Biatorbágyon július 27-én átadták a Kálvin tér átépítését és felújítását célzó építési projektet. A 600 millió forintos állami támogatásból megvalósult beruházást PUHI-Tárnok Út- és Hídépítő Kft. kivitelezte a közbeszerzési adatok szerint.

A fejlesztés során többek között megépült egy körforgalom, és egy lámpás kereszteződést is kialakítottak. MIndezek mellett több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, továbbá teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, valamint kicserélték, és felújították az ivóvízhálózatot, illetve megújították a közvilágítást.

A biatorbagy.hu korábbi közlése szerint az átalakítás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé. A beruházás révén egy új forgalmi rend kialakításán kívül változik a parkolási rend, és megújulnak a csatlakozó utcák torkolatai is.

A fejlesztés további részeként elbontották a régi vasbeton oszlopokat, az új vezetékek pedig a föld alá kerültek, és hamarosan befejeződik a zöldterület megújítása is.

ÚtépítésBiatorbágykörforgalomÉpítési és Közlekedési MinisztériumPuhi-Tárnok Út és Hídépítő Kft.

Hírlevél

Hirdetés