2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Felújított út készült el Kecskemét mellett
Illusztráció

Felújított út készült el Kecskemét mellett

magyarepitok.hu, baon.hu

2023.08.24. 07:52 - Szabó Ákos

A Magyar Közút projektjét a Duna Aszfalt kivitelezte.

Hirdetés

Négy kilométer hosszan újult meg az 5211-es számú, Lajosmizse–Kunszentmiklós összekötő út Lajosmizse és Kerekegyháza közötti szakasza.. A mintegy egymilliárd forintos beruházás az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával készült el, a munkát a Magyar Közút Nzrt. megbízásából a Duna Aszfalt Zrt. végezte el. Az ünnepélyes projektátadót augusztus 22-én tartották meg, miután a kivitelezés áprilisban indult el és augusztus elején fejezték be - írja a baon.hu

 

 

Régen várt építkezés ért végett

Mint az ünnepélyes alkalmon Sztana Zoltán, az állami közútkezelő Bács-Kiskun vármegyei igazgatója elmondta: az útszakasz állapota rendkívül rossz volt, a profilja és a teherbírása sem volt megfelelő, ebből adódóan a felújítás során meg kellett erősíteni az útalapot.

Tekintettel arra, hogy a lajosmizsei–ladánybenei–kerekegyházi út kereszteződése forgalmi és baleseti gócpontnak számít, az út fölé benyúló, aktív közlekedési táblákat is felszereltek

– ismertette a beruházás részleteit.

A beruházás keretében mindemellett megújultak a burkolati jelek, a közlekedési táblák, az útpadka és a vízelvezető árkok is.

 

Biztonságosabb lett a közlekedés

Az út ugyan több települést érint, de nem kizárólagosan, így a vármegyei önkormányzat vette kézbe az út felújításának ügyét. Az első, a Lajosmizsétől a ladánybenei kereszteződésig tartó rész már korábban megvalósult, ennek folytatása a most átadásra került szakasz.

„Az összekötő út és a kereszteződés megújulása nagy jelentőséggel bír, a közlekedés szereplőinek kényelmét, az áruforgalom biztonságát szolgálja, ami a nemzetgazadaságot segíti”

– mutatott rá beszédében dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

 

Folytatják az 5211-es felújítását

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke felszólalásában az eddig elért eredményekről és a közeljövő terveiről beszélt.

„Az uniós ciklus elején döntöttünk a négy- és ötszámjegyű, vagyis alsóbbrendű utak felújításáról, ami leginkább a vármegye északi és legdélibb részét érintette. Az első tíz projekt közül a Lajosmizsétől a ladánybenei kereszteződésig tartó szakasz volt az első. A rendelkezésre álló keretből valósult meg Tass főútjainak rekonstrukciója is. A munka folytatódik, elkezdődött az útfelújítások tervezése, a kiviteli tervek elkészítése. Ezek közül az egyik az 5211-es út rekonstrukciójának folytatása Kunadacsig” – foglalta össze.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításLajosmizseKerekegyháza

Hírlevél

Hirdetés