2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Újra kétirányú Zalaegerszeg legfontosabb észak-déli tengelye
Illusztráció

Újra kétirányú Zalaegerszeg legfontosabb észak-déli tengelye

magyarepítok.hu, MTI

2023.09.25. 12:09 - Móré Levente

Csaknem fél évszázad után ismét kétirányú úton közlekedhetünk Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalán, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintból újítottak fel.

Hirdetés

1976-ban tették egyirányúvá a városközponti nagytemplomtól a vasútállomásig húzódó Kosztolányi Dezső utat, amelyen a párhuzamos Kossuth utca tehermentesítése érdekében már a 2000-es évek eleje óta tervezték a kétirányú forgalom visszaállítását. A HYDROCOMP Mélyépítő Kft. és az INTER-TEFU Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kivitelezésében megvalósult, régóta várt felújítás végre elkészült.

 

 

A Kosztolányi utat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból származó 450 millió forint, valamint a kormányzati forrásból biztosított 1,3 milliárd forint felhasználásával korszerűsítették több mint 1,3 kilométer hosszúságban. A tavaly ősszel indított beruházás az útszakasz felújításának első üteme volt, a második – a most zárult fejlesztés folytatása – várhatóan októberben indulhat el.

Jelenleg 15 milliárd forint összköltségű közlekedési beruházások zajlanak Zalaegerszegen – emelte ki Vigh László, a térség országgyűlési képviselője.

A városban jelenleg 36 ezer személyautót tartanak nyilván, de az ide érkezőkkel együtt naponta mintegy 50 ezer jármű közlekedik Zalaegerszeg útjain, amelyek fenntartására évente mintegy 300 millió forintot költenek. „Az utóbbi 30 évben egyszerre még soha nem volt olyan sok közlekedési beruházás, mint amennyi jelenleg is zajlik” – tette hozzá Balaicz Zoltán polgármester.

ÚtépítésZalaegerszegútépítésHydrocomp Mélyépítő Kft.Inter-Tefu Kft.

Hírlevél

Hirdetés