2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Nagyarányú útjavításokba kezd Tatabánya
magyarepitok.hu (a kép illusztráció)

Nagyarányú útjavításokba kezd Tatabánya

magyarepítok.hu, TED

2024.01.06. 08:00 - Móré Levente

Hároméves útfelújítási keretet hirdetett Tatabánya Önkormányzata.

Hirdetés

Nagy ütemben fejlődnek Tatabánya útjai, hiszen csak tavaly számos, a várost érintő projektről számolhattunk be. Jól halad a Tatabányát és Környét tehermentesítő út előkészítése; a SWIETELSKY Magyarország, a Strabag és Duna Aszfalt kivitelezésében fejlesztették a Kesztölc és Tatabánya közötti összekötő utat, Speciálterv dokumentációja alapján az A-Híd építette új aluljáró kapcsolja össze a város két, korábban a vasút által elszakított részét és nagyszabású közműfejlesztést is indítottak a közelmúltban a Mészáros és Mészáros Zrt., valamint az Euroaszfalt Kft. kivitelezésében. Az eddigi eredményekhez illeszkedik a város meglévő útjainak nagyarányú karbantartása, javítása is, amelyre a frissen kiírt közbeszerzés szerint keresik a kivitelezőt.

 

 

Jelentős utak is megújuhatnak majd a városban

Tatabánya közigazgatási területén található utak, járdák és padkák javítási, felújítási munkáinak elvégzésére keresik a vállalkozót. Egy hároméves időtartamú keretszerződés során végezhet majd átalakításokat és korszerűsítéseket a nyertes. A közelítő mennyiségeket az alábbiakban határozta meg a városvezetés:

  • Járdajavítás, építés, felújítás: legfeljebb 15.000 m2/év, 45.000 m2/ 3 év
  • Útjavítás, építés, felújítás: legfeljebb 15.000 m2/év, 45.000 m2/ 3 év
  • Padkajavítás, építés, felújítás: legfeljebb 3.000 m2/év, 9.000 m2/ 3 év
  • Melegaszfalttal történő kátyúzás: legfeljebb 6.000 m2/év, 18.000 m2/ 3 év,
  • ebből téli kátyúzás: legfeljebb 1.333,3 m2/év, 4.000 m2/ 3 év.

Az adott éves mennyiségeket a mindenkori éves elfogadott költségvetésben rendelkezésre álló forrás erejéig határozzák meg azzal a kikötéssel, hogy az Önkormányzat az éves megrendelt mennyiség értékének vonatkozásában 15%-ig eltérhet az éves indexált keret összegtől.

 

ÚtépítésútépítésútfelújításútjavításTatabányaSwietelsky Magyarország Kft.StrabagDuna Aszfalt Zrt.Speciálterv Építőmérnöki Kft.A-Híd Zrt.Mészáros és Mészáros Kft.EuroAszfalt Kft.

Hírlevél

Hirdetés