2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Mátra és az Alföld találkozásánál futó út újul meg
Illusztráció

A Mátra és az Alföld találkozásánál futó út újul meg

he-do.hu, magyarepitok.hu

2024.03.04. 13:34 - Szabó Ákos

A HE-DO Markazon dolgozik az erőműhöz vezető úton.

Hirdetés

Modernizálják a Heves vármegyei Markaz külterületi útját, a helyi önkormányzat projektjét a HE-DO kivitelezi. A munkát 2023. októberében kezdték el és 10 hónapos határidővel vállalták el a  feladatot. A Gyöngyös közelében fekvő helységben a szintén hevesi, illetve közép- és északkelet-magyarországi kötődésű útépítő két – összesen 3552 méter hosszú – útszakaszt újít fel.

 

Gyakran használt út válik biztonságosabbá

A HE-DO közleményéből kiderül: a felújítás Markaz közigazgatási területén belül, de külterületen történik. Hozzáteszik:

mivel a beruházásban érintett útszakasz jelentős forgalmat bonyolít le Markaz és az erőmű között, a projekt eredményeként jelentősen javulhat a munkába járók komfortérzete, és biztonságosabbá válik az útszakasz használata.

„A felújítás során kátyúzás, a meglévő utak csatlakozásánál teljes aszfaltmarás szükséges, majd ezt követően a teljes útszakaszon kopóréteget építünk, kialakítjuk az útpadkákat, a meglévő árokszakaszokat kitisztítjuk és profilozzuk” – számol be a munkafolyamatokról Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetője.

 

 

Így halad idén az építkezés

A HE-DO szakemberei 2023-ban mindkét szakaszon végeztek a padkanyeséssel és a kátyúzással, illetve az árokprofilozás jelentős részével is. 2024 február közepétől folytatódnak az árokprofilozási a burkolatmarási munkálatok, ezt követően az aszfalt kopóréteg-, és a nemesített padka-építés következik.

„Mindig örömmel tölti el az embert, amikor a lakhelyéhez közel dolgozhat, és teheti szebbé az épített környezetet, megkönnyítve ezzel az itt lakók mindennapi életét” – teszi hozzá Pintér Gábor.

ÚtépítésHE-DOMarkazútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés