2024.05.25, Szombat
Tudásközpont és könyvtár lesz Tatán az egykori tiszti klubból: megvannak a kivitelezők

Tudásközpont és könyvtár lesz Tatán az egykori tiszti klubból: megvannak a kivitelezők

magyarepitok.hu

2022.04.05. 18:30 - Szabó Ákos

Mintegy nettó 899 millió forintos beruházással gazdagodik új közösségi térrel a város.

Hirdetés

2021 őszén már beszámoltunk arról, hogy jelentős fejlesztéssel gazdagodik Tata kulturális élete: az Ady Endre úton található egykori tiszti klub épülete ad majd otthont a Magyary Zoltán Tudásközpontnak, illetve az új városi könyvtárnak, miután jelentős felújításon esik át.

A Tata Tudásközpont és Városi Könyvtár elnevezésű projekt kivitelezőit április 5-én hirdették ki az uniós közbeszerzési értesítőben: a mintegy nettó 899 millió forint értékű beruházást a tatabányai Extreme-Park Környezetépítő Kft., valamint a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. végezheti majd el. Az új központ hasznos alapterülete összesen 1631 négyzetméter lesz.

 

 

A beruházás során a tóvárosi helyszínen két funkciót alakítanak ki: ezekből az első az Ady Endre út földszintjén található utcafronti részen egy kávézó, illetve coworking tér lesz, ahol ahogy korábban beszámoltunk róla a fogyasztótér mellett raktár és személyzeti szociális blokk is helyet kap. A kávézónak is otthont adó épületrész emeleti szintjén a coworkinghez kapcsolódó további három közösségi tér lesz majd található.

 

Konferenciatermet is kialakítanak a létesítményben

A projekt másik eleme az új, gyermekeket és felnőtteket ellátó funkciókkal is rendelkező könyvtár kialakítása: akadálymentes, kétszintes területet adnak majd át az olvasók rendelkezésére. A könyvtár főbejárata az épület baloldali rizalitjában található bejárat lesz (ez korábban a művelődési ház bejárata volt).

 

 

A felnőtt- és gyerek kölcsönző tereken, illetve a kézikönyvtári tereken túl lesz a helyszínen többek között tanuló és helytörténeti kutatószoba is, infobázis, tudástár, gyermekrendezvény-terem, babaszoba és kettéosztható 100 fős konferenciaterem is.

Mi épül?Tataépítőipari cégekSzabó és Társa Belsőépítészeti Kft.Extreme-Park Környezetépítő Kft.könyvtárkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés