2024.09.08, Vasárnap
Az M7-es autópálya háromsávosításához épül modern keverőüzem Fejérben

Az M7-es autópálya háromsávosításához épül modern keverőüzem Fejérben

magyarepitok.hu

2024.07.19. 13:37 - Hegedűs Gergely

Várhatóan ősztől lép üzembe a Duna Group új aszfaltkeverő telepe Polgárdiban, amelynek forgalma nem fogja érinteni a települést.

Hirdetés

Magyarország legmodernebb aszfaltkeverőtelepét építi meg az M7-es autópálya mellett a Duna Group – értesült a magyarepitok.hu.

Akár 50 százalékos újrahasznosítást is lehetővé tesz

A Székesfehérvár és a Balaton között félúton fekvő Polgárdiba a keverőgépet a Győr és Pápa között négysávosított 83-as út mellől telepítik át egy korábbi keverőtelep helyére. A korábban a Győr-Moson-Sopron megyei Téten működő aszfaltgyártó gépet olyan meleg recycling rendszerrel látták el, amely jelentős újrahasznosítást is lehetővé tesz, ahogy azt az üzembe állításakor írt cikkben is jeleztük.

 

 

A beruházásban létrejövő új telepet az M7-es autópálya üzemeltetéséhez, illetve tervezett háromsávosításához fogják majd használni. „A Duna Group egy jelentős beruházás mellett döntött annak érdekében, hogy tovább tudja növelni a koncessziós autópálya szolgáltatási minőségét” – fogalmazta meg a beruházás lényegét a lapunkhoz eljuttatott beszámoló.


A keverőtelep forgalma nem érinti a települést

Az új keverőtelep a Fejér megyei kisváros déli csücskében, egy ipartelepen épül meg, így a majdani működése során a ki- és beszállítással járó forgalom nem érinti a települést.

Az új telephely közvetlen szomszédságában egy kávépörkölő üzem működik. A beruházó Duna Group részéről az az állásfoglalás, hogy nem fordulhat elő, hogy a korábbi keverőtelepen épülő, Magyarország jelenleg legmodernebb aszfaltkeverő üzeme hátrányosan érintse a nyílt szellőztetéses technológiával üzemelő kávéüzemet, ezzel együtt a két cég folyamatosan egyeztet a beruházásról.


Már az új üzem összeszerelése zajlik

A lapunkhoz eljuttatott beszámolóból az is kiderült, hogy a keverőtelep létesítéséhez minden szükséges engedélyt megszereztek, így már elkezdődött annak kivitelezése: jelenleg a keverőgép összeszerelése zajlik.

 

 

A Duna Group a polgárdi ipari területen egy alapanyagraktárt is kibérelt, illetve egy további jelentős befektetést is tervez, amely által a cégcsoport dunántúli irodáját is Polgárdiban építené fel.

ÚtépítésDuna GroupDuna Aszfalt Zrt.autópályaM7-es autópályaPolgárdiaszfaltkeverő

Hírlevél

Hirdetés