2024.09.19, Csütörtök
Csökken a menetidő Kecskemét szívétől az M5-ös autópályáig
Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu

Csökken a menetidő Kecskemét szívétől az M5-ös autópályáig

Forrás: ekm.gov.hu és magyarepitok.hu

2024.08.09. 13:40 - Sándor Csilla

Elkészültek az 52. számú főút négysávosításának első építési ütemével.

Hirdetés

Befejeződtek Kecskeméten az 52-es főút négynyomúsításának I. építési ütemének kivitelezési munkálatai - közölte a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium. 

Gyorsabban és biztonságosabban érhető el a városközponttól az autópálya

A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése volt, valamint az, hogy mérsékeljék az útszakaszon tapasztalható torlódásokat. A fejlesztés során növelték a csomópontok áteresztő képességét is, így biztonságosabbá vált a közlekedés ezen a szakaszon. A Hazai Építőgép Társulás munkájával valósult meg a főút bővítése. A projektről korábban több alkalommal beszámoltunk. 

 

Fotó: Építési és Közlekedési Minisztérium

 

Feloldották a korlátozásokat

A nettó 4 milliárd Ft-ot meghaladó beruházás keretében megújult az 52-es főút 2 km hosszú belterületi szakasza, amelyen immár végig 2×2 sávon haladhat a forgalom. A mai napon a fejlesztéssel érintett úton - a Mária, Árpád körutak és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút között - feloldották az előzési tilalmat és a sebességkorlátozást is. 

Több mint 17 ezer növényt telepítettek

A munkálatokkal érintett területen 209 fát és mintegy 17.000 cserjét ültettek el.  A szükségszerűen kivágott fák pótlására - többek között az Izsáki út mentén - további 243 fát telepítettek.

Útépítés52-es főútKecskemétÉpítési és Közlekedési MinisztériumHazai Építőgép Társulás Zrt.

Hírlevél

Hirdetés