2024.09.30, Hétfő
Dél-Baranyában épít új le- és felhajtót az M6-os autópályára a Délút
Illusztráció

Dél-Baranyában épít új le- és felhajtót az M6-os autópályára a Délút

magyarepitok.hu

2024.09.30. 14:16 - Szabó Ákos

Babarcnál új üzemi forduló épül.

Hirdetés

A M6-os autópálya 190-ik kilométerköve után mintegy 500 méterrel, egy már meglevő műtárgyhoz kapcsolódva épít üzemi fordulót az Építési és Közlekedés Minisztérium megbízásából a Délút Építő és Bányászati Kft. – derül ki a Babarc község Facebook-oldalán közzétett adatokból és a Közbeszerzési Értesítő információiból.

A Csongrád-Csanád megyei központú Délút mintegy nettó 250 millió forintos projektet kivitelez, melyet a Magyar Közút Nzrt. a Bóly-Ivándárda szakasz üzemeltetésében fog hasznosítani. A munkálatok a tervek szerint novemberben érnek végett.

Ezek során a pályához a bal oldalon felhajtó, a jobb oldalon lehajtó épül (mintegy 245 méter, illetve 254 méter hosszan). A kivitelezés során több mint 2400 m3 szemcsés anyagot mozgatnak meg, a pályaszerkezet építéséhez pedig 514 m3 aszfaltot építenek be.

 

A beruházásban érintett terület

A beruházáshoz tartozik 45 m hosszú földút korrekció építése és a vadvédő kerítésen 2 db üzemi kapu megvalósítása, valamint meglévő üzemi hírközlési kábel védelembe helyezése is.

Az önkormányzati tájékoztatásban kiemelik: az építési és szállítási folyamatok közvetlenül nem érintenek települést, belterületi utcákat nem vesznek igénybe a kivitelezés során.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.M6-os autópályaÉpítési és Közlekedési MinisztériumMagyar Közút Nonprofit Zrt.Babarcautópálya

Hírlevél

Hirdetés