2024.09.17, Kedd
Több mint egy tucat útját újítja fel a viharsarki település
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)/ Varga-Fekete Dániel

Több mint egy tucat útját újítja fel a viharsarki település

MTI és magyarepitok.hu

2024.09.12. 09:30 - Sándor Csilla

Pályázati források felhasználásával és önerővel kilenc bel- és öt külterületi útját fejleszti Sarkad.

Hirdetés

A román határhoz közeli város 300-300 millió forintot nyert útjainak modernizálására, az egyik fejlesztés munkálatait már be is fejezték. A kilencezres lélekszámú település külterületen közel öt kilométernyi utat újított fel.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Varga-Fekete Dániel

 

Öt külterületi út felújítása elsősorban a vállalkozásokat és a gazdálkodókat segíti

A 300 milliós pályázati támogatáshoz 15 millió forintos saját forrást is hozzátettek, amelyből öt külterületi utat – három földutat és két aszfaltutat – újítottak fel.

A beruházás részeként helyreállították a csapadékvíz-elvezető rendszert is.

A külterületi közlekedési folyosókon végzett munkák során az aszfaltutak meglévő szerkezetét zúzottkővel megerősítették, majd új kopóréteget helyeztek el rajta és elkészítették a fél-fél méteres padkákat is. Ezek a fejlesztések elsősorban a külterületen működő vállalkozások, gazdaságok és az agráriumban dolgozók hétköznapjait teszi egyszerűbbé.

 

 

A városban kilenc út újul meg

A másik nagy projektjük keretében 372 millió forintból kilenc belterületi utcában is aszfaltoznak. A munkálatokhoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból kaptak támogatást. A felújítás kilenc utcát érint, amelyet úgy jelöltek ki, hogy Sarkad minden körzetét érintsék.

A városon belül összesen 3281 méternyi út újul meg: a Balassi, a Csokonai, a Dózsa György, a Honvéd, a Lehel, a Sugár, a Tokai, a Tölgyfa és a Veress Sándor utcák.

ÚtépítésSarkadBékés vármegyeútfelújításuniós forrás

Hírlevél

Hirdetés