2024.04.16, Kedd
Megyeszékhelyt és a Balaton-partot összekötő utat újítanak fel
Illusztráció

Megyeszékhelyt és a Balaton-partot összekötő utat újítanak fel

magyarepitok.hu

2022.08.22. 08:38 - Szabó Ákos

A Magyar Közút megbízásából a Soltút dolgozik a Dunántúlon.

Hirdetés

Az utóbbi időben számos útfelújításról számoltunk be szerte az országban: mind még kezdődő, mind már zajló, mind pedig már átadott projektekről. A Magyar Közút NZrt. beruházásában folyamatosan zajlanak Magyarország három-, négy- és ötszámjegyű útjainak méltán várt fejlesztései, most egy Somogy megyei útfelújításról számolunk be.

 

Három hónap alatt végeznek a projekttel

Ezúttal az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kivitelezi a 6505-ös jelű Kaposvár-Szántód összekötő út munkálatait mintegy 2,25 kilométer hosszan a Soltút Kft. A cég a munkaterületet az állami útkezelő közleménye szerint már augusztus első felében átvette az építkezés összesen három hónapig tart. A munkálatok pontos helyszíne a a 6505-ös jelű út 10+850 és 13+100 kilométerszelvények közötti szakasza, a munka értéke a Közbeszerzési Értesítő szerint mintegy nettó 330 millió forint.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a burkolat megújításáról helyszíni újrahasznosításos hideg remix technológiával és hengerelt aszfalt burkolat építésével.

A meglévő földpadka helyére teherbíró, stabilizált padka épül. Felújítanak két buszmegállóhelyet is, melyeket egyben akadály mentesítenek is, illetve aszfalt burkolatukat bazaltbetonra cserélik. Mindemellett a az út mellett található vízelvezető rendszer is megújul, valamint az érintett jelzőtáblákat is cserélik és új burkolati jeleket festenek fel.

ÚtépítésSoltút Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.KaposvárSzántódútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés