2024.06.18, Kedd
Veresegyházon speciális iskola, Pázmándon tornacsarnok épül

Veresegyházon speciális iskola, Pázmándon tornacsarnok épül

magyarepitok.hu

2016.05.05. 09:27 - Hegedűs Gergely

Kilenc tanteremmel és több mint száz férőhellyel épül új iskola Veresegyházon sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

Hirdetés

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében komplett iskola épül  Veresegyházon, Pázmándon pedig tornacsarnokkal bővül a helyi iskola. A beruházások csütörtöki alapkőletételéről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye számolt be.

A veresegyházi iskola 421 millió forintból épül meg. A beruházás célja egy olyan épület létrehozása, amely elősegíti a beszédfogyatékosság miatt sajátos nevelési igényű, vagy az olvasás-, írás-, esetleg számolási zavarral küzdő gyermekek általános iskolai oktatását. A Veresegyházi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény önálló épülettel eddig nem rendelkezett.

Az mti tavaly novemberi híréből kiderült, az új iskola várhatóan szeptemberben nyílik meg 9 tanteremmel és 100-120 férőhellyel. Az intézmény két korosztályban fogad majd gyerekeket. Az építkezéshez az az önkormányzat is hozzájárul, miután az előkészítésre, valamint egy szabad telek biztosítására 100 milliót költ.

Boros Anita helyettes államtitkár az alapkőletételen hangsúlyozta, a Szó-Fogadó Általános Iskola hasznát minden bizonnyal nemcsak a veresegyházi, hanem a környékbeli kistelepülésekről ideérkező tanulók is élvezhetik. Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője az alapkőletételen köszöntőjében kiemelte, idén a közoktatásra elkülönített 236 milliárd forinthoz képest 2017-ben 110 milliárddal több áll majd rendelkezésre a költségvetésben.

A Pázmándon 477 millió forintból épülő tornacsarnok a Jezsuita rendházból kialakított Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Kempelen Farkas Tagiskola épülete mögött kap helyet. A tornacsarnok nemcsak a mindennapos testnevelésre, kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira alkalmas, hanem kézilabdázásra és futsalra is. Küzdőtere függönnyel osztható, így párhuzamosan három osztály számára lehet testnevelés órát tartani.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 26 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza az NFM.

(magyarepitok.hu)

(fotó: kormany.hu)

Mi épül?közintézmények

Hírlevél

Hirdetés