2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Speciális feladatot kapott a tram-trainhez kötődően a Délút
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Speciális feladatot kapott a tram-trainhez kötődően a Délút

magyarepitok.hu

2018.07.17. 09:15 - Antal Zsófia

Az algyői cég végzi a hódmezővásárhelyi szakaszon a csatorna kiváltási munkákat, mely során különleges csőbélelési technológiát is alkalmaznak.

Hirdetés

Szerepet kapott az integrált vasúti- és villamosvonal, azaz a tram-train kivitelezésében a Délút Építő és Bányászati Kft.: a vállalat végzi el a meglévő szennyvíz- és egyesített csatornarendszert érintő közműkiváltási és - korszerűsítési munkát a hódmezővásárhelyi szakaszon, a Népkert állomás és a Nagyállomás között.

Az Alföldvíz Zrt. által üzemeltetett szennyvízhálózat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül át. A Délút tavaly októberben vette át a munkaterületet, s a munkát idén november végéig kell befejezniük. A projekt során a következő lépéseket hajtják végre:

  • a villamosvonalat keresztező vezetékek, csatornaszakaszok védelembe helyezése,
  • a meglévő, nagy átmérőjű csatornák felújítása, feltárás nélküli csőbéleléses technológiával,
  • a csatornák nyíltárkos átépítése,
  • tisztítóaknák építése és átalakítása,
  • megszüntetendő csatornák kiinjektálása,
  • a csatornaépítés utáni nyomvonalak burkolathelyreállítási munkái.
A képre kattintva galéria nyílik!

A Délútnál a projekt felelős műszaki vezetője Tószegi Tamás vízépítő mérnök, aki lapunknak elárulta, hogy a munkafolyamat jelenleg a nagy átmérőjű csatornák felújításánál tart, ahol az ún. Aarsleffliner helyszínen kikeményedő tömlős csatornacső bélelési technológiát alkalmazzák.

Galéria

Délút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)VízgazdálkodáscsatornaépítésHódmezővásárhelytram-train

Hírlevél

Hirdetés