2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Újabb infrastruktúrafejlesztések jönnek: két kelet-magyarországi megyében építkeznek
Illusztráció - Envato

Újabb infrastruktúrafejlesztések jönnek: két kelet-magyarországi megyében építkeznek

ted.europa.eu/magyarepitok.hu

2021.01.04. 08:30 - Szabó Ákos

A EuroAszfalt és a Betonútépítő konzorciuma több mint 2 milliárd milliárd forintból alakít ki szennyvíztisztító infrastruktúrát.

Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében rajtollhat el egy öt település ivóvízellátását javító beruházás, ismét az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával – derül ki a közbeszerzési értesítőből. Az összesen 2,264 milliárd fortinos beruházást a hasonló projektekben jártas EuroAszfalt Kft. - Betonútépítő Zrt. konzorcium végzi el.

 

Hat településen öt részprojektben az alábbi munkákat végzik első

A fejlesztésben a szomszédos Tiszadada és Tiszadob infrastruktúráját közös alprojektben javítják: közös vízműtelepükön bővítik és modernizálják a szűrőkapacitást. Emellett többek között egy víztornyot is építenek, illetve a településen a 48,8 kilométeres csatornahálózatot kitisztítják és több mint 10 kilométernyi vezetéket fektetnek le.

Hajdúbagoson a vízműben többek között dekantálómedencét építenek, tartalékvezetékeket alakítanak ki és egy bekötőutat is átadnak, illetve a kutat is felújítják.

Nyírlugoson szintén felújítják a település létesítményének két kútját, más modernizálási munkák (egyebek mellett szivattyúcserék és medenceépítések) mellett. Itt szintén kitisztítják a város mintegy 30 kilométernyi vezetékhálózatát.

A tizsaeszlári részprojektben pedig megint csak korszerűsítik a vízműtelepet, két kutat is felújítanak, új csapadékvíz tároló medencét építenek és felújítják a víztornyot.

A szerződésre a nyertes konzorciumon kívül pályázott még a Mészáros és Mészáros Kft. és a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. is.

VízgazdálkodásEuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)TiszadobTiszaeszlárTiszadadaHajdúbagosNyírlugosivóvíz

Hírlevél

Hirdetés