2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Agglomerációs települések szennyvízhálózatát korszerűsítik Pest megyében

Agglomerációs települések szennyvízhálózatát korszerűsítik Pest megyében

magyarepitok.hu, TED

2022.07.04. 07:30 - Kolinek Nóra

Az A-híd Zrt. munkájával nyomóvezetékek és szerelvényaknák újulnak meg, átépítik az átemelőket.

Hirdetés

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette a Duna jobb partján található regionális szennyvízrendszer rekonstrukciójának tervezésére és kivitelezésére vonatkozó eljárás nyertesét.

A nettó 2,1 milliárd forint értékű KEHOP program keretében megvalósuló munkát az A-Híd Építő Zrt. végezheti el. A feladat Szentendre, Pomáz és Leányfalu településeket érinti.

Szentendrén az Ady Endre utcai szennyvíz nyomóvezeték az évek során elöregedett, egyre gyakrabban történik meghibásodás rajta. Az üzembiztonság és a megbízható szennyvízelvezetés biztosítása érdekében az érintett vezetékszakasz mielőbbi rekonstrukciója szükséges. A munka során cserélik azbesztcement vezetékeket, és felújítják a Papsziget bejárónál található szerelvényaknát. A kivitelezés idején a szennyvízelvezetés folyamatos üzemét ideiglenes átemeléssel biztosítják.

A Szentendre és Pomáz közötti szennyvíz nyomóvezeték rekonstrukciója során szintén cserélik az azbesztcement vezetéket. Pomázon és Szentendrén a Dera-patak csőhídjában keresztezést alakítanak ki.

 

Tehermentesítik Szentendre csatornahálózatát

Leányfalun átépítik a Kilátók úti és az Akácos úti közterületi átemelőt. Ez utóbbi 55 ingatlan szennyvizét továbbítja. Elvégzik a szennyvízátemelő szerkezet átalakítási, műtárgyfelújítási és gépészeti felújítási munkáit, valamint építenek egy szerelvényaknát is.

Szentendrén a Bükkös patak menti parkolótól az Ady Endre út csatlakozásáig terjedő, a Duna Korzó és a 11. számú út által határolt megközelítőleg 70 hektár nagyságú területen egyesített rendszerű csatornázás működik, azaz a kiépített csatornahálózat a szenny- és csapadékvíz elvezetést is ellátja.

A Dunába kerülő szennyvíz mennyiségének minimalizálása érdekében felmerült az egyesített rendszerű hálózatot érő hidraulikai terhelés csökkentésének igénye. A projektben feladat a regionális rendszeren érkező szennyvizek bevezetése a hálózatról leválasztva, közvetlenül a szentendrei szennyvíztisztító telepre, egy önálló nyomócső létesítésével, így sor kerülhet Szentendre-belváros csatornahálózatának tehermentesítésére.

VízgazdálkodásA-Híd Zrt.szennyvízszennyvízelvezetéscsatornaépítésDMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

Hírlevél

Hirdetés