2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új vasúti híd született a Duna felett - videón a zárópillanatok

Új vasúti híd született a Duna felett - videón a zárópillanatok

magyarepitok.hu

2022.05.10. 18:33 - Hegedűs Gergely

Videósaink is ott voltak, amikor a harmadik hídszerkezet utolsó elemét, az úgynevezett zárótagot beemelték a helyére a Déli összekötő vasúti hídon.

Hirdetés

Május 4-én beemelték a helyére a harmadik (déli) hídszerkezet utolsó elemét, az úgynevezett zárótagot a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében megújuló Déli összekötő vasúti hídon.

Az ország egyik legfontosabb vasúti objektumán egyrészt a két régi, rossz állapotú vasúti hidat cserélték ki, másrészt kettőről három vágányosra bővült a vasúti átkelő. A fejlesztés során elsőként megépült északi hídszerkezetet 2021. április 25-én, a másodikként újjáépült középső hídszerkezetet 2021. december 11-én vehették birtokba a szerelvények.

A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették. Arról is részletes cikket közöltünk márciusban, hogy hogyan látott el az építkezésen cölöpalapozási feladatokat a HBM Soletanche Bachy Kft.

YoutubeDuna Aszfalt Zrt.Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.MSC Kft.Speciálterv Építőmérnöki Kft.HBM Kft.hídépítésDéli összekötő vasúti Duna-hídvideó

Hírlevél

Hirdetés