2024.05.20, Hétfő
A ZÁÉV és a West Hungária Bau építi fel az MTK stadionját

A ZÁÉV és a West Hungária Bau építi fel az MTK stadionját

2015.11.16. 18:49 - Hegedűs Gergely

A Hidegkuti Nándorról elnevezett futballstadion kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére kiírt tendert a Z-W MTK Konzorcium nyerte, amelynek a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. a tagja. A hétfői alapkőletétel után az aréna 6,31 milliárd forintért épül fel, a lelátón 5322 ülőhelyet alakítanak ki, a munkálatok a tervek szerint legkésőbb jövő augusztus 31-ig befejeződnek.

Hirdetés

Az MTK sportegyesület által közzétett nyílt közbeszerzési felhívásra a nyertes konzorcium  adta az összességében legelőnyösebb ajánlatot 6 milliárd 310 millió forinttal. Az értékelésnél meghatározó kritérium volt az ár. Az eredetileg becsült ellenérték 4 milliárd 780 millió forint volt, az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Ajánlatot tett még a Market Építő Zrt. valamint a Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. is.

Hétfőn az MTK alapításának 127. évfordulóját ünnepelte, ugyanakkor letették az új Hidegkuti Nándor Stadion alapkövét is. Az alapkövet a klub egyik alapító tagja, Szekrényessy Kálmán ükunokaöccse, Szekrényessy Attila, valamint Deutsch Tamás klubelnök, Kanta József, a felnőtt labdarúgócsapat kapitánya, illetve a klub utánpótlásának képviseletében Horváth Olivér és Pásztor Maja tette le.

Az új stadion 15 ezer négyzetméteren épül, a pályát 90 fokkal elfordítják a korábbihoz képest, így az párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A lelátókon 5322 ülőhelyet alakítanak ki, ezek közül hetvenet a mozgássérültek részére. A munkálatok a tervek szerint legkésőbb jövő augusztus 31-ig befejeződnek.

A használatba vételre szeptember 16-án, az avatómérkőzésre pedig szeptember 21-én, a portugál Sporting ellen kerül sor. A lisszaboni együttes volt a kék-fehérek ellenfele a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) 1964-es döntőjében, a Sporting 1-0-ra győzött.    

Az alapkő letétel ünnepségén Deutsch Tamás klubelnök úgy fogalmazott: ez történelmi esemény az MTK, a játékosok és a szurkolók életében egyaránt. "Az új Hidegkuti Stadion minden valaha élt, mai, és eljövendő MTK-s stadionja lesz" - mondta Deutsch, aki a klub egykori játékosai közül a névadó Hidegkuti Nándort, Sándor Károlyt, Lantos Mihályt, Zakariás Józsefet, illetve Zavadszky Gábort, és a csütörtökön elhunyt Fülöp Mártont külön is kiemelte.

Galéria

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?

Hírlevél

Hirdetés