2024.03.28, Csütörtök
Ezek a beruházások fejlesztik tovább a Budapest-Pécs vasútvonalat
(illusztráció - NIF Zrt.)

Ezek a beruházások fejlesztik tovább a Budapest-Pécs vasútvonalat

magyarepitok.hu

2017.12.04. 11:05 - Hegedűs Gergely

A Kelenföld-Százhalombatta szakasz után Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti vasútvonal is korszerűsödik, a közbeszerzés már túl van az ajánlatok elbírálásán.

Hirdetés

Két nagyszabású vasúti beruházás indul Pest megye és Fejér megye területén a 40a számú Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalon. Ez a szakasz a Budapest-Pécs vonal elővárosi része, ezen belül Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti területet érintik majd a munkálatok. Szintén ide kapcsolódik a Kelenföld és Százhalombatta közötti szakasz felújítása és átépítése, ami már idén tavasszal elkezdődött ezekkel a beruházásokkal.


Százhalombatta-Ercsi

A Százhalombattán túli két beruházásról a Közbeszerzési Hivatal adatbázisába felkerült összefoglalók nyújtanak információt. Az első beruházásban a Százhalombatta és Ercsi leágazás közötti 15,7 kilométeres pálya és létesítmények korszerűsödnek.

Többek közt átépítik a battai vasútállomást, alul- és felüljárók, új peronok épülnek. 120/160 km/óra sebességre és 225 kN tengelyterhelésre alkalmas pálya jön létre, megtörténik a felsővezetéki rendszer átépítése, illetve kiépítése. Az összegzés szerint a legértékesebb ajánlatot a beruházásra a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vasútépítők Kft. alkotta SZ-E Konzorcium tette. A nyertes egyösszegű nettó ajánlati ára az összegzés szerint 48,185 milliárd forint.


Ercsi-Pusztaszabolcs

A második beruházásban az ercsi leágazás és Pusztaszabolcs közötti 12,2 kilométeres szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket korszerűsítik.

A pálya is itt is 120/160 km/óra sebességre és 225 kN tengelyterhelésre válik alkalmassá, továbbá itt is fejlesztik a felsővezetéki rendszereket, illetve aluljárók, liftek, perontetők épülnek, korszerűsítik a vasútállomások vágányhálózatát. Az összegzésből kiderül, az értékelési pontszámok szerinti legkedvezőbb ajánlatot az E-P Konzorcium tette, amit a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vasútépítők Kft. alkot. A konzorcium egyösszegű nettó ajánlati ára 38 milliárd forint volt.

AktuálisvasútfejlesztésPusztaszabolcsErcsiSzázhalombatta

Hírlevél

Hirdetés