2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Három új szennyvíztisztító telep épül Hajdú-Biharban
(illusztráció, Mosonmagyaróvár - inwatech.hu)

Három új szennyvíztisztító telep épül Hajdú-Biharban

magyarepitok.hu

2017.10.24. 13:14 - Hegedűs Gergely

Összesen nettó 12,7 milliárdos vízgazdálkodási fejlesztés indul két megye tizenkét településén a Swietelsky, az EuroAszfalt, a Betonútépítő és a Colas Alterra kivitelezésében.

Hirdetés

Észak-magyarországi települések szennyvízgazdálkodási közbeszerzésében hirdetett eredményt a beruházó Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. A TED-en megjelentek szerint a fejlesztéseket három szerződésben bonyolítják le, összesen 3916 háztartást bekötve a szennyvíz-hálózatba.

A Hajdú-Biharban fekvő Egyek, Nagyrábé, Görbeháza, valamint Polgár településeken a Swietelsky Magyarország Kft. nettó 5,126 milliárd forint értéken kivitelez.

  • Egyeken 615 háztartást 12 kilométernyi gerincvezetékkel,
  • Nagyrábé településen 949 háztartást 19 kilométernyi gerincvezeték által,
  • Görbeházán 281 ingatlant 6 kilométernyi gerincvezetékkel,
  • míg Polgáron 506 háztartást 7 kilométernyi gerincvezetékkel kötnek be.

Mindezek mellett Egyeken és Nagyrábén új szennyvíztisztító telep épül, míg Görbeházán a meglévő szennyvíztisztítót fejlesztik.


Ez épül Tuzsér térségében

A második szerződést az EuroAszfalt Kft. valamint a Betonútépítő konzorciumával kötötték, a nettó 2,43 milliárd forintos beruházás az egymással szomszédos Tuzsér, Komoró, Szabolcsveresmart és Kékcse településeket érinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Tuzséron hálózatrekonstrukciót kell elvégezni, Szabolcsveresmarton 37 háztarást kell bekötni, Kékcsén 244-et, Tiszakanyáron 533-at. Utóbbi három településen összesen mintegy 13 ezer kilométernyi gerincvezeték épül ki.


Fehérgyarmat is új szennyvíztisztítót kap

A harmadik szerződést a Colas Alterra Zrt. nyerte el: Konyár, Tiszadada, Tiszacsege, valamint Fehérgyarmat településeken nettó 5,194 milliárdnyi fejlesztés történik.

  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadadán 685 a bekötendő ingatlanok száma, 12 kilométernyi gerincvezetékkel.
  • A hajdú-bihari Konyár településen 699 ingatlant kötnek be, 15 kilométer gerincvezetékkel.
  • A szintén Hajdú-Bihar megyéhez tartozó Tiszacsegén 52 bekötés létesül 1 kilométernyi gerincvezetékkel.
  • A szatmári Fehérgyarmaton az átemelőket rekonstruálják.

Mindezek mellett új szennyvíztisztító telep épül Konyáron, a meglévőt fejlesztik Tiszadadán és Tiszacsegén. Fehérgyarmat városában egy új szennyvíztisztító telep építése, illetve a meglévő szennyvíztisztító telep bővítése történik meg.

 

Swietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.Colas Alterra Zrt.VízgazdálkodásPolgárBetonútépítő Zrt.KonyárEgyekNagyrábéTuzsérSzabolcsveresmartGörbeházaKékcseTiszakanyárTiszacsegeTiszadada

Hírlevél

Hirdetés