2024.03.29, Péntek
Napelemekkel újul meg a komlói Szent Borbála Otthon
nrgservices.hu

Napelemekkel újul meg a komlói Szent Borbála Otthon

onkormanyzat.mti.hu

2017.07.25. 10:29 - Kincses Péter

Teljeskörű energetikai korszerűsítéssel modernizálják az épületet, a közel 400 milliós beruházással 130 lakó otthona újul meg.

Hirdetés

A komlói Szent Borbála Otthon 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az időskorúak előtt, azóta többször fejlesztették, azonban egyes részei jelentősen korszerűtlenné váltak.

Polics József komlói polgármester jelentette be, hogy az épületen teljes energetikai korszerűsítést végeznek. A projekt tartalmazza a homlokzati hőszigetelést, a nyílászárók teljes cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését, valamint megváltoztatják az épület homlokzatát az erkélyek befalazásával. Az ingatlanra új tetőszerkezetet és napelemes rendszert is építenek.

Ezekkel a beruházásokkal komoly mértékben tudják csökkenteni a fűtési és villamos költségeket, a beruházás környezetvédelmi szempontból is jelentős.

 Polics József hozzátette, hogy „a megspórolt pénzből további fejlesztéseket tudunk majd finanszírozni”.

A polgármester azt is elárulta, hogy „az otthonban élő időseknek és családtagjaiknak sem kell aggódniuk, mert a Szent Borbála a felújítás idején is működni fog, az ott élőket a megszokott figyelem és gondoskodást veszi majd körül.”

A munkákhoz a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megnyert 396 millió forintos támogatás biztosítja, a teljes befejezésre 24 hónapja van a városnak.

 

EnergetikaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)energetikai beruházásKomlónapelem

Hírlevél

Hirdetés