2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A Market kivitelezi a Mapei sóskúti üzembővítését

A Market kivitelezi a Mapei sóskúti üzembővítését

magyarepitok.hu

2017.03.22. 15:05 - Hegedűs Gergely

Megduplázza raktárát és új gyártósort is kialakít az építőipari alapanyaggyártó, mely ugyanakkor iskolai kampányt indít az iparág népszerűsítéséért.

Hirdetés

Tavasszal indul a múlt évre tervezett sóskúti gyár bővítése – derült ki a Mapei Kft. közleményéből. A 2,4 milliárd forintos beruházás keretében az építőipari alapanyaggyártó raktára mintegy duplájára bővül, valamint egy új gyártósor is kialakításra kerül. A kivitelezést a Market Építő Zrt. végzi.

A Mapei ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az építőipar népszerűsítését célzó programot dolgozott ki. A kezdeményezést egy 1500 fős közvéleménykutatás előzte meg, amiből kiderült, hogy az emberek 51 százaléka nem szívesen adná építőipari szakembernek a gyermekét. Legtöbben azért, mert alulfizetett, piszkos és nehéz fizikai munkának látják az építőipari tevékenységeket.

A most induló program ezt a szemléletet igyekszik megváltoztatni, első lépéseként nagyszabású kommunikációs kampány indul az általános és középiskolásokban. Ennek keretében a Magyar Építőipari Szakember Közösség legjobb szakemberei az iskolákban mutatják be a szakma szépségeit és perspektíváit.

A program másik részét az Ideális Szakember Képzés adja, melynek célja egy kimagasló szintű szakmai továbbképzési rendszer megteremtése. A képzésen nem csak szakmai, hanem vállalkozási ismereteket és szakmai kultúrát is átadnának. A modell harmadik eleme a Szakember Közösség és a Mapei szakemberajánló rendszere. Előbbi szakmai fejlődés lehetőségét, gazdasági és szakmai előnyöket kínál, míg az utóbbi összekapcsolja a szakembereket és a megrendelőket.

Mapei Kft.Market Építő Zrt.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés