2024.03.29, Péntek
Új épülettel oldódik meg a móri iskola helyhiánya
minalunk.hu

Új épülettel oldódik meg a móri iskola helyhiánya

kozbeszerzes.hu, minalunk.hu

2016.07.26. 10:29 - Admin

Az alsós tagozatok háromszintes új épületet kapnak, az iskola utcája pedig sétálóutcává alakul.

Hirdetés

A Stettin-Hungária Kft. nyerte a móri általános iskola bővítésére kiírt közbeszerezést. A 368 millió forint beruházás új iskolaépülettel egészíti ki a Petőfi Sándor Általános Iskola jelenlegi főépületet. Törő Gábor helyi országgyűlési képviselő korábban arról számolt be, hogy az iskola alsó tagozata méltatlan körülmények közt működik rendre változó helyszíneken, így a beruházás halaszthatatlan volt, ráadásuk a tanulók létszáma folyamatosan emelkedik. A projektre a Fejér megyei település 200 milliós állami támogatást nyert el.

A város többi iskolájához hasonlóan a főépület felújítása már korábban megtörtént, emellett épül fel az új létesítmény az Ady Endre utca túloldalán, ami egyúttal sétálóutcává válik a gyerekek biztonsága érdekében.

Az alsósok új otthonában többek közt nyolc tanterem, fejlesztőszobák, szertárak és egy aula is helyt kap. A háromszintes, 1200 négyzetméteres épülethez egy burkolt udvar és színpad, valamint parkoló is létesül a beruházásban.

Az osztrák tulajdonú Stettin-Hungária a magas és mélyépítésben egyaránt tevékeny, magyarországi központja Sopronban van, referenciái között ipari csarnokok és közintézmények is megtalálhatók.

Mi épül?építőipari cégekMórStettin-Hungária Kft.

Hírlevél

Hirdetés