2024.04.25, Csütörtök
Ilyen lesz a makói Hagymatikum családi részlege
mako.hu, delmagyar.hu

Ilyen lesz a makói Hagymatikum családi részlege

mako.hu, delmagyar.hu

2016.08.09. 16:30 - Antal Zsófia

A meglévő fürdőépület melletti kupolás épületben kap helyet, benne vízi mászófallal, hullámmedencével és új ételudvarral. A beruházás legkorábban 2019-re készülhet el.

Hirdetés

A Makovecz Imre által megálmodott makói Hagymatikum fürdő újabb elemeinek építéséről ez év elején számoltunk be. Akkor kiderült, hogy családi élményzónát alakítanak ki, valamint megépül egy 25×33 méteres fedett medence.

Most azonban már az is tudható, hogy a Hagymatikum épületegyütteséhez látványban jól illeszkedő, az élményrészleghez kapcsolódó kupolás-tornyos épületben kap helyet a makói fürdő majdani családi részlege.

A családi élményzónában nyitott medence, csúszda, vízi mászófal, hullámmedence és kiúszós élménymedence lesz. Az elképzelések között szintén szerepel egy ételudvar kialakítása, amelyet a fürdő– és nem fürdővendégek számára is elérhetővé tesznek. Ebben a mostani büféket helyeznék el úgy, hogy az utca felé is árusíthassanak. A fedett sportmedence pedig a mostani úszómedence szomszédságában kap helyet, és alkalmas lesz sportrendezvények megtartására. Ezért itt lelátó is kialakításra kerül, valamint egy termál és egy hidegvizes kút is létesül.

Jelenleg a tervek elkészítésére kiírt közbeszerzés zajlik – az illetékes önkormányzati bizottság a napokban is ülésezett ezzel kapcsolatban. Az építkezés 2017 tavaszán–nyarán kezdődhet, és mintegy másfél évig fog tartani.

Mi épül?gyógyfürdőkMakóMakoveczfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés