2024.04.19, Péntek
A 11 milliós utasforgalomra szálloda építésével reagált a Budapest Airport
bbj.hu

A 11 milliós utasforgalomra szálloda építésével reagált a Budapest Airport

MTI

2016.09.07. 12:02 - Antal Zsófia

Elindult az 5200 négyzetméteres szálloda építése, mely várhatóan 2018-tól fogadja az utazókat, benne konferenciatermekkel és utasinformációs szolgáltatással.

Hirdetés

Letették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szálloda alapkövét, amely a júniusban bejelentett számos fejlesztés egyik kulcseleme. A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

A kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak. Az időkapszulát szerdán Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén.

A Budapest Airport és a Wing Zrt. együttműködésében létesülő 5200 négyzetméteres szálloda kivitelezője a Market Építő Zrt. Az átriumos, közvetlen terminálkapcsolattal, 145 szobával és belső udvarral épülő hotelben 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak.

A szálloda látványterve

A szállodában a bejelentkezésnél és a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás. A szobák négy emeleten, többségében a város felőli oldalon helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a repülőtér utasforgalma idén a tavalyinál egymillióval többre, 11 millióra becsülhető az év végéig, újabb rekordot állítva fel. A szálloda beruházásán évek óta dolgoznak, most tökéletes az időzítés, mivel egyre több hosszú távú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten.

Galéria

Wing Zrt.Market Építő Zrt.Mi épül?szállodaberuházásLiszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés