2024.03.29, Péntek
Négyezer négyzetméteres innovatív gyógyszergyár épül fel Körmenden
egis.hu

Négyezer négyzetméteres innovatív gyógyszergyár épül fel Körmenden

MTI

2016.10.29. 15:23 - Antal Zsófia

Az Egis Gyógyszergyár 2018-ra 5,5 milliárd forintos beruházással gyártóüzemet épít, ahol új gyógyszereket is fejleszt majd. A projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Hirdetés

A projektet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára jelentette be pénteken. Elmondta: az Egis Gyógyszergyár Zrt. és konzorciumi partnerei (a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Természettudományi Kutatóközpont veszprémi kutatócsoportja) új termékek kutatására-fejlesztésére és piacra kerülésének segítésére hoznak létre gyártókapacitást. Ehhez a támogatást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) forrásaiból biztosítják.

Az új gyártócsarnok építése 2017 júniusában kezdődik a kivitelezők kiválasztását követően, és 2018 októberére készül el, a gyártás pedig 2020-ban indulhat - közölte Günther Gábor gyáregységigazgató-helyettes.

A fejlesztés során Körmenden létrejön egy 4000 négyzetméter alapterületű innovációs központ, ahol egyedi összetételű gyógyszer-kombinációkat hoznak létre. Az Egis és partnerei egy négyéves projektben nyolc készítmény fejlesztéséhez végeznek kutatást, a projekt eredményeként megvalósuló innovációkra szabadalmi védettséget szereznek majd. Az új termelőüzemi fejlesztéssel regionális iparfejlesztést is végrehajt az Egis, az új termékek közül legalább három 2020 után kerül piacra.

Az Egis 80 éve képviseli az innovációt Magyarországon, jelentős tudásbázissal rendelkezik, létszáma 60-ról több mint 4 ezerre bővült. A vállalat árbevételének közel 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, ez évente meghaladja a 13 milliárd forintot.

Mi épül?innovációüzemépítésgyógyszeriparKörmend

Hírlevél

Hirdetés