2024.04.20, Szombat
Új laborban fejleszthetnek a Continental veszprémi mérnökei
veol.hu

Új laborban fejleszthetnek a Continental veszprémi mérnökei

MTI

2016.10.25. 15:34 - Antal Zsófia

A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 204 millió forintot nyert a Continental Automotive Hungary Kft. Az összeget ipari kutatásra, járműdinamikai és közlekedésbiztonsági fejlesztésre fordítják a cég veszprémi telephelyén.

Hirdetés

A kutatás-fejlesztési beruházások összköltsége több mint 600 millió forint - mondta Pék Zoltán, a gyár fejlesztési vezetője kedden. Az összeg egy részéből építenek egy 1200 négyzetméteres laboratóriumot a fejlesztőmérnökök számára. Szoftvereket is fejlesztenek, amelyek az elektronikus fékrendszer és a menetstabilizáló rendszerek részét képezik, és optimalizálják a jármű menetdinamikáját és közlekedési biztonságát.

A Continental veszprémi leányvállalata automata sebességváltó szenzorokat, harmadik generációs IBS szenzorokat (Intelligent Battery Sensor), kerékszenzorokat és perdületérzékelőket gyárt blokkolásgátló (ABS), valamint elektronikus menetstabilizáló (ESC) rendszerekhez. A vállalat 2015-ben 1750 munkatársat foglalkoztatott, köztük több mint 400 szenzor- és szoftverfejlesztő mérnököt.


Olcsóbb technológia, kevesebb hiba

A mostani fejlesztéssel optimalizálják a gyártást: olyan szenzorokat készítenek, amelyek a felépítésükből adódóan sokkal kevésbé érzékenyek a gyártási paraméterek változására. "Így olcsóbb technológia mellett is kevesebb hibával gyárthatók, ugyanakkor a növekvő funkcionális elvárásoknak is megfelelnek" - foglalta össze Pék Zoltán.

A Continental konszern a világ 55 országában 317 telephellyel rendelkezik, közel 215 ezer dolgozót foglalkoztat és 39,2 milliárd euró éves forgalmat bonyolít le. Magyarországon a cég egyik gyára Veszprémben, a másik Budapesten van. A Continental Automotive Hungary Kft. tavalyi értékesítési nettó árbevétele 221,4 milliárd forint volt, a nyilvánosan elérhető céginformáció szerint foglalkoztatottjainak száma 3698 fő. A fejlesztési területen dolgozó munkatársak száma folyamatosan nő, a tavalyi esztendő végén 424-en voltak.

Mi épül?kutatás-fejlesztésVeszprém

Hírlevél

Hirdetés