2024.04.20, Szombat
Elindult az országos iparipark-hálózat építése
(illusztráció)

Elindult az országos iparipark-hálózat építése

MTI

2016.11.28. 16:16 - Antal Zsófia

Lerakták a Kühne + Nagel Kft. regionális autóalkatrész-elosztó központjának alapkövét hétfőn a pátyi ipari parkban. A mintegy ötmilliárd forintos beruházással kezdetét vette a nemzeti ipari parki program.

Hirdetés

Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felépülő logisztikai parkban korszerű informatikával felszerelt intelligens raktárépületeket alakítanak ki.

A több mint 23 ezer négyzetméteres zöldmezős beruházás kivitelezését az Inpark márkanév alatt tevékenykedő állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) végzi. A központ a tervek szerint 2017 júliusára készül el, és 260 embernek ad majd munkát. A beruházás költségének 75 százalékát piaci hitelből fedezi a fejlesztő.

Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója beszédet mond az Inpark Páty projekt keretében épülő nemzetközi logisztikai bázis alapkőletételi ünnepségén. (fotó: MTI)

 

Török Zsombor, a NIPÜF vezérigazgatója elmondta, hogy állami tulajdonú cégként szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek, ugyanakkor tevékenységüket klasszikus piaci szereplőként végzik.

A Pátyon és Hatvanban létesítendő parkokról szeptemberben döntött a kormány. A hétfői eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy az iparipark-koncepció keretében kialakítandó parkok idővel lefedik majd az országot. A miniszter szólt arról is, hogy a svájci tulajdonú Kühne + Nagel Kft. több mint ezer embert foglalkoztat Magyarországon, ezért a kormány felvetette a stratégiai partnerség javaslatát.

Mi épül?ipari parkPátyNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés