2024.04.20, Szombat
Jövő tavaszra készül el Pécs kertvárosi rendelőintézete
panoramio.com

Jövő tavaszra készül el Pécs kertvárosi rendelőintézete

MTI

2017.01.31. 13:26 - Antal Zsófia

A régóta tervezett, számos különböző szakrendelőt magába foglaló létesítmény kialakítására már a forrás is rendelkezésre áll, jelenleg a kivitelezőket keresik.

Hirdetés

Ahogy tavaly nyáron beszámoltunk róla, több mint 250 millió forintos európai uniós forrás felhasználásával új rendelőintézetet alakítanak ki Pécs legnépesebb, Kertváros elnevezésű városrészében. A beruházás újabb részleteit kedden Csizi Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője azután ismertette, hogy aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott új létesítmény földszintjén két gyermek- és négy háziorvosi rendelő kap helyet szociális helyiségekkel, váróval, illetve anyatejátvevővel együtt. Az akadálymentes kialakításúra tervezett épület első emeletén belgyógyászati, nőgyógyászati, kardiológiai, ultrahang- és szemészeti rendelőt, valamint masszázs-, illetve fizioterápiás szobákat és a védőnői helyiségeket alakítanak ki.

Az épület teljes energetikai korszerűsítés keretében külső hőszigetelést kap, kicserélik a nyílászárókat, modernizálják a világítást, a fűtést és a melegvíz-ellátást; a tetőre napkollektorokat szerelnek.

A képviselő tájékoztatása szerint a pécsi önkormányzat a létesítmény kialakítására építési engedéllyel rendelkezik; jelenleg a kivitelezési közbeszerzés előkészítése folyik. A rendelőket 2018 tavaszán adhatják át.

Mi épül?PécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)egészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés