2024.04.15, Hétfő
Új rendelőintézetet kap Pécs kertvárosa

Új rendelőintézetet kap Pécs kertvárosa

pecsiujsag.hu

2016.06.29. 11:18 - Antal Zsófia

Az intézményben háziorvosi rendelők, védőnők és többféle szakrendelő is helyet kap, de még gyermek pszichiátria és labor is lesz.

Hirdetés

Indulhat a pécsi kertvárosi rendelőintézet kialakítása: már az önkormányzat birtokában van a létesítésre kiszemelt épület – írja a pecsiujsag.hu. A kiválasztást szakmai vita előzte meg, Kertváros lakói döntöttek arról a tavaszi Kertváros Konzultáción, hogy központi helyen, a városrész agóráján alakítsák ki a régóta várt létesítményt.

Az ingatlan, amely a Csontváry utca 4. szám alatt található, korábban a Pétáv Kft. tulajdonában állt, most közérdekű felajánlással adták át a város vezetésének. Vida János, a Pétáv Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere kedden írták alá az átadási megállapodást.

A Kertvárosban már évtizedekkel ezelőtt szükségessé vált, hogy kialakítsanak egy rendelőintézetet a meglévő belvárosi és uránvárosi mellett. A beruházás bruttó 283 millió forintos finanszírozását most a területi operatív program keretein belül oldják meg pályázatok segítségével.

A rendelőintézetben minden olyan alapvető szolgáltatást biztosítanak, amelyek ma a belvárosban és Uránvárosban megtalálhatóak. Így a beruházás során háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelőket alakítanak ki, de helyet kapnak a házban védőnők is. Emellett lesz anyatejgyűjtő állomás, belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti szakrendelő, ultrahang szakrendelés, terápia, gyermek pszichiátria, vérvétel, labor is.

Mi épül?PécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)ingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés