2024.04.19, Péntek
Orvosi rendelőkkel folytatódik a szegedi intézményfelújítás
maps.google.com

Orvosi rendelőkkel folytatódik a szegedi intézményfelújítás

MTI

2017.01.10. 13:56 - Antal Zsófia

Egymilliárd forintból, uniós támogatással újul meg a város egészségügyi alapellátásának infrastruktúrája. A következő időszakban három orvosi rendelő rekonstrukciója kezdődik el, Kiskundorozsmán pedig újat építenek.

Hirdetés

Solymos László (MSZP) alpolgármester kedden, az egyik lakótelepen található orvosi rendelő felújításának kezdetén tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból jelentős összeget, mintegy 9 milliárd forintot fordít intézményfelújításra, bölcsődék, óvodák, iskolák, illetve egészségügyi intézmények rekonstrukciójára.

Az újszegedi Odessza városrészben, a Korondi utcában lévő orvosi rendelőt nettó 145 millió forintból újítják föl. A 210 napig tartó rekonstrukció során a vázszerkezeten és a tartófalakon kívül mindent kicserélnek a kétszintes épületben. Az ott dolgozó három-három felnőtt-, illetve gyermekháziorvos és egy fogorvos kérésének megfelelően még a helyiségkiosztás is változik. Teljes egészében akadálymentesítik az épületet, amelybe lift kerül, és bővítik a hét védőnő számára rendelkezésre álló helyet is.

A következő hónapokban elkezdődik a közeli Újszegedi liget rekonstrukciója, ahol felújítják a szabadtéri színpadot és futópálya is épül. A panelházas városrész közterületeit pedig egymilliárd forintból újítják föl, szintén uniós támogatással - mondta Solymos László.

Mi épül?SzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)egészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelő

Hírlevél

Hirdetés